Het verschil tussen iOS en Android

iOS en Android zijn twee verschillende platformen welke zijn te vinden op de smartphones. Beide systemen hebben zo zijn voor – en nadelen. Het grootste verschil is de bereikbaarheid, zo is Android op honderden smartphones te vinden, terwijl iOS alleen aanwezig is op de iPhone’s.

Bij de aanschaf van een nieuwe smartphone wordt er vrijwel altijd gekeken naar zaken als prijsklasse, scherm, processor, werkgeheugen en de opslagcapaciteit. Het besturingssysteem is uiteraard ook belangrijk.

Android; veel mogelijkheden

Android heeft wereldwijd de meeste gebruikers. Verreweg de meeste smartphones draaien op Android. Het voordeel van Android is dat elke fabrikant gebruik kan maken van het OS. Hierdoor zijn er veel budget/ mid-range en high-end smartphones te vinden. Android-smartphones zijn al beschikbaar voor ongeveer 100 tot 150 euro.

android-1814580_960_720iOS; Alleen op de iPhone

iOS is alleen aanwezig voor de iPhones. Apple heeft hiermee een groot voordeel dat iOS specifiek gericht kan worden op de hardware, hierdoor is de hardware perfect afgestemd op de software van Apple.

iphone-410324_960_720

Android is ontwikkeld door Google. Via de Google Play Store zijn er vele apps te downloaden. In vergelijking met iOS heeft Android het grootste aanbod qua apps.

iOS is ontwikkeld door Apple. En is een relatief eenvoudig besturingssysteem. Omdat Apple zelf de hardware en software ontwikkeld zijn beide producten perfect op elkaar afgestemd. In vergelijking met Android zijn de instelmogelijkheden minder uitgebreid. iOS geeft wel minder keus in toestellen en zijn gemiddeld duurder dan andere merken.

Voordelen

Zowel Android als iOS hebben zowel plus- als minpunten. Android heeft een groot voordeel dat de hardware goedkoper is en de vele mogelijkheden en aanpasbaarheid. Apple heeft vooral met zijn unieke functionaliteiten en degelijke hardware een groot voordeel.

Android is het meest gebruikte besturingssysteem, waardoor het voor ontwikkelaars aantrekkelijk is om hiervoor apps te ontwikkelen. Om deze reden heeft Android het grootste app-aanbod.

Voor iOS en Android-devices is er een groot aanbod hoesjes en accessoires beschikbaar in alle soorten en maten.  Via de webwinkel Shop4hoesjes.nl is er een groot aanbod beschikbaar.

Vorig artikelFrontier komt met gratis Winter Update voor Planet Coaster
Volgend artikel‘iPhone 8 krijgt gebogen OLED-scherm van plastic’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in