Datavrij streamen T-Mobile is ’tegen de wet’

T-Mobile moet van de Autoriteit Consument en Markt stoppen met het aanbieden van de dienst welke datavrije muziek mogelijk maakt. Met de nieuwe dienst van T-Mobile is het voor gebruikers mogelijk om buiten hun bundel naar muziek te luisteren via diensten zoals Spotify. 

music-on-your-smartphone-1796117_960_720Wanneer de provider niet stopt met de dienst, dan hangt T-Mobile een boete van 50.000 per dag boven het hoofd met een maximum van 500.00 euro. T-Mobile heeft laten weten om naar de rechter te stappen om de boete aan te vechten. De dienst blijft beschikbaar, aangezien de dienst nu in behandeling is bij de rechter.

Netneutraliteit

Volgens ACM is de dienst in strijd met de Nederlandse wet. Het gaat hierbij om de netneutraliteit. Een partij mag hierdoor geen voorkeur geven aan een bepaalde dienst. T-Mobile geeft nu enkele diensten voorrang, ten opzichten van de concurrentie.

In Nederland is T-Mobile niet de eerste provider. Eerder is KPN ook al op de vinger getikt door de waakhond omdat bij KPN het gebruik van Spotify mogelijk was buiten de bundel.

Vorig artikelHonor 8 krijgt in februari Android 7.0-update
Volgend artikelCyanogen stopt officieel vanaf 31 december

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in