Coolblue stopt met verkoop van telefoonabonnementen en sim-only

De populaire webwinkel CoolBlue heeft tegenover Technieuws.com laten weten dat de webwinkel stopt met de verkoop van telefoonabonnementen. Het gaat hierbij om de sim-only abonnementen en de abonnementen in combinatie met een toestel. Het beĆ«indigen van de verkoop is het gevolg van de nieuwe wetgeving rondom de verkoop van abonnementen.Ā 

Vanaf 1 februari worden er via CoolBlue alleen nog losse toestellen verkocht. Coolblue heeft besloten om zich hiermee volledig te richten op de verkoop van losse toestellen en accessoires.

Nieuwe telecomwet

De retailer noemt de nieuwe kredietwetgeving een reden en wil de complexiteit voorkomen. Met ingang van 1 januari 2017 is er een strengere telecomwet ingegaan. De wet is verplicht voor aanbieders van telecomabonnementen, hierdoor moet de partij aangeven hoeveel je maandelijks voor je smartphone betaald en hoeveel voor het abonnement. Abonnementen met een telefoon ter waarde van minimaal 250 euro worden vanaf 1 januari 2017 gezien als een koop op afbetaling, hierdoor wordt het abonnement opgenomen in het BKR-Registar.

Verkoop losse toestellen

CoolBlue blijft wel losse smartphones en accessoires verkopen. Of andere webwinkels volgen is vooralsnog onduidelijk.

Vorig artikelHuawei begonnen met uitrol Android 7.0 Nougat naar Honor 8
Volgend artikelSpaceX lanceert raket succesvol na explosie begin september

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in