Review: Razer Blackwidow Tournament Edition Chroma

Razer Blackwidow Tournament Edition Chroma

In vergelijking met de overige toetsenborden is de Tournament Edition een stuk compacter en hierdoor eenvoudig te verplaatsen. Om het toetsenbord zo compact mogelijk te houden ontbreekt een numeriek deel. Ook ontbreken de macro-keys aan de linkerzijde. Uiteraard zijn de meeste toetsen te veranderen. Waardoor er alsnog voldoende macro opties zijn.

De Razer Chroma producten zijn voorzien van RGB verlichting. Ook bij de Razer Blackwidow is de verlichting duidelijk aanwezig. Het volledige toetsenbord is volledig verlicht en via de software geheel naar eigen wens te configureren.

Toetsaanslag

De aanslag bij een toetsenbord is altijd persoonlijk en hierover heeft iedereen een persoonlijke mening. Vooral wanneer je overstapt van een normale aanslag naar een mechanische toetsenbord is er in het begin een groot verschil. Vooral voor gamers een mechanisch toetsenbord een groot voordeel.

Razer heeft de mechanische toetsen ontwikkeld in samenwerking met Kalih. Het exemplaar welke wij testen beschikt over de Razer Green switches. De mechanische toetsen van Razer hebben een aantal voordelen, waaronder een langere levensduur en voordelen op gebied van acturatie.

Het belangrijkste aan een mechanisch toetsenbord zijn uiteraard de switches. Uiteraard is het type switch vooral een voorkeur. Persoonlijk vinden wij de Green switches van Razer erg prettig.

Wat zijn mechanische toetsenborden?

De meeste toetsenborden welke worden verkocht maken gebruik van een simpele techniek voor de aanslag. Het gaat hierbij om een techniek waarbij de toets is geplaatst op een stuk rubber. Onder het rubber is er een membraan te vinden welke de aanslag zal registreren.

Een mechanisch toetsenbord is een techniek waarbij elke toets beschikt over een afzonderlijk functionerende schakelaar. Er is dus geen volledige mat aanwezig. Per toets is er ook een metalen veer te vinden in de toets. Bij een mechanisch toetsenbord ligt de accutarie veel hoger, hierdoor hoef je de toets niet helemaal tot de bodem in te drukken. Voor het schrijven van een lap tekst is een mechanisch toetsenbord vaak minder prettig. Voor gamers heeft een mechanisch toetsenbord juist voordelen.

Uitvoering en bouwkwaliteit

De bouwkwaliteit van de Blackwidow Tournament Edition Chroma is prima in orde. Het toetsenbord is zeker niet goedkoop, maar met de kwaliteit zit het goed. Er is dergelijke hardware gebruikt en de afwerking is goed.

Het toetsenbord bevat Ć©Ć©n USB aansluiting waarmee je het toetsenbord kan aansluiten. Verder zijn er geen USB functionaliteiten aanwezig, zowel een USB host als audio uitgang is niet aanwezig. Razer heeft het toetsenbord zo compact mogelijk gehouden. De USB kabel heeft een voldoende lengte en heeft een mooie zwarte sleeve.

Inhoudsopgave

Op de volgende paginaā€™s gaan we verder met de review van de Razer Blackwidow Tournament Edition Chroma:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2:Ā Razer Blackwidow TE Chroma
Pagina 3:Ā Software
Pagina 4:Ā Conclusie

1
2
3
4
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
8
Mogelijkheden
8
Software
9
Prijs verhouding
8
Bouwkwaliteit
9
Vorig artikelStevige Samsung Galaxy Xcover 4 smartphone komt naar Nederland
Volgend artikelGeneral Mobile GM 6 smartphone komt ook naar Nederland
review-razer-blackwidow-tournament-edition-chromaRazer heeft met de Blackwidow Tournament Edition een prima toetsenbord op de markt gebracht welke zich vooral richt op de gamers. Zeker gezien de vele mogelijkheden is de Razer Blackwidow Tournament Edition een goede keus voor een gaming toetsenbord.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in