Apple presenteert nieuwe HomePod-speaker

Apple heeft vandaag tijdens de WWDC keynote de nieuwe Homepod-speaker uitgebracht. De nieuwe speaker werkt met spraakassistent Siri en is voorzien van interessante hardware. 

Apple heeft vanavond de HomePod luidspreker aangekondigd tijdens een evenement. De speaker bevat zes ingebouwde microfoons en is hierdoor perfect te gebruiken voor de spraakassistent Siri. Na het zeggen van ‘Het Siri’ is het mogelijk om stemcommando’s in te spreken.

De HomePod heeft een subwoofer die door Apple zelf is ontworpen en zeven tweeters. Aan de bovenzijde van de HomePod is er een schermpje aanwezig. Om het geheel aan te sturen heeft Apple een Apple A8-chip gebruikt.

Beschikbaarheid

In de VS kost de HomePod 349 dollar. Vanaf december is het nieuwe product te verkrijgen in de VS, het Verenigd Koninkrijk en Australië. Een Nederlandse release volgt waarschijnlijk in 2018. In vergelijking met de concurrentie is de HomePod duurder, maar Apple geeft aan dat de audiokwaliteit veel beter is, in vergelijking met de Amazon Echo en de Google Home.

Vorig artikelApple kondigt nieuwe iMacs aan met verbeterde hardware
Volgend artikeliMac Pro met 18 cores vanaf december verkrijgbaar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in