Coolermaster Storm Trooper Review

 

Met dank aan Coolermaster presenteren wij onze eigen Review van de populaire (game) computer behuizing: De Coolermaster storm trooper. De kast welke het formaat heeft van een full tower. Is een geschikte computer case welke gebruikt kan worden voor alle doeleinden(game-pc, Overclock pc, Stille pc. De behuizing heeft goede mogelijkheden voor cable management wat heel belangrijk is bij een goede computerkast. Wil je weten wat de behuizing allemaal in petto heeft? bekijk snel onze Review deze is hieronder te vinden: Veel plezier:

De specificatie’s: Van de Coolermaster Storm Trooper Behuizing

Merk en Type:
Merk Cooler Master
Type Storm trooper
Price: € 130-150
 Technische Specificaties:
Behuizingtype Full tower
Form Factor ATX (Standard), Micro-ATX (μATX), Mini-ITX XL ATX
5,25″” Drive Bay 9
3,5″” Drive Bay 8
Aansluitingen voorzijde  3.5mm headset, eSATA, Microfoon, 2x USB 2.0, 2x USB 3.0
Fysieke specificaties:
Behuizing Paneel steel,mesh
Materiaal Staal/plastic/mesh
Kleur Zwart
Afmetingen:
Breedte 250mm
Diepte 605,6mm
Hoogte 578,5mm
Airflow:
Fan-mogelijkheden 10
Meegeleverde fans 4
Kabelmanagement Ja

Verpakking:

De doos is behoorlijk groot. De behuizing is goed verpakt met veel piepschuim en plastic. Waardoor beschadiging tijdens het transport  bijna onmogelijk is. Op de doos zijn de specificatie’s te zien en enkele afbeeldingen van de behuizing. Op de achterkant is een foto te zien met een overzicht van de binnenkant met alle componenten.  Wij konden niet lang wachten want we hadden de door snel open met als resultaat een prachtige Coolermaster Trooper behuizing.

Video:

Hieronder is een video/trailer van de behuizing te vinden. In dit 0:56 seconden durende filmpje kan je in het kort zien wat de behuizing allemaal in petto heeft. Uiteraard komen we hier later in de review weer op terug.

Wat zit er in de doos?

De behuizing word geleverd met een doos waar brackets inzitten. De onderdelen zijn opgeborgen in een bakje welke je aan de onderkant van de behuizing erin kan schuiven, is er makkelijk voor je kabels,usb sticks en meer kleine onderdelen. Verder zijn de volgende onderdelen aanwezig

 • Handleiding
 • CM Storm Trooper behuizing behuizing
 • 5,25″ naar 3,5” mesh panel
 • Zakje met schroefjes, onderdelen, tie-wraps
 • brackets
 • 3,5″ bracket voor bijvoorbeeld, Fancontroller,Kaartlezer
In onderstaande afbeelding is de behuizing te zien.

En de inhoud van het kleine doosje. hier zitten alleen enkele brackets in voor de hardeschijven, de meeste accessoires zijn vesrtopt in een klein doosje welke zich aan de onderkant van de behuizing bevind, Hier zitten in zakje met onderdelen en schroeven en 2 brackets om een 3,5″” device te installeren.

Verder zijn er voldoende schroeven aanwezig om een gehele computer te installeren, ook zijn er veel reserve schroeven aanwezig.

Foto’s van de behuizing:

De voorkant is mooi afgedekt met een mesh paneel. De 5,25″” mesh brackets zijn verwijderbaar en kan je zonder het gebruik van een schroevendraaier bijvoorbeeld een DVD-brander in schuiven. Aan de bovenkant van de behuizing is een hardeschijf dock te vinden voor 2,5″ Ssd’s en hardeschijven welke je gemakkelijke erin kan schuiven. Aan de onderkant bevind zich een handig bakje waarin je enkele onderdelen kan bewaren, maar ook usb-sticks, kabels en nog veel meer.

De koelmogelijkheden zijn uitstekend in de Coolermaster storm trooper zo is er aan de zijkant een groot rooster aanwezig waarin je nog een aantal fans kan monteren. De zijkant ziet er stoer uit en is ook heel erg goed voor de koeling en airflow van de behuizing. Deze zijkant bevind zich precies hetzelfde aan de andere zijkant. in elk zijpaneel is plek voor 2x een fan.

Aan de achterzijde zijn veel mogelijkheden zo zijn er 9 uitbreiding sloten voor bijvoorbeeld videokaarten, geluidskaarten. Ook is er nog een recht op staand uitbreidingslot aanwezig voor bijvoorbeeld een Fancontroller, led schakelaar. Ook is er op de achterkant weer plek voor 1 ventilator deze word ook standaard meegeleverd door coolermaster, Het gaat hier om een 120x25mm fan. Ook zijn er veel gleuven aanwezig voor waterkoeling waardoor je de slangen optimaal kan wegwerken of eventueel een rad te plaatsten op de achterkant voor waterkoeling.

Ook kan je via de achterkant een Stoffilter eruit schuiven, welke aan de bovenkant is geplaats om stof in de kast tegen te gaan.

Ook is er een Sata docking station aanwezig voor hardeschijven. Dit zie je niet vaak bij behuizingen en het is echt heel erg makkelijk helemaal als je vaak schijven moet controleren leeghalen. Je hoeft nu alleen de hardeschijf in het docking station te schuiven en de computer opent je hardeschijf. Er is alleen plek voor 2,5″ hardeschijven, welke je via de voorkant er gemakkelijke ik kan schuiven. Het docking station is gemakkelijk aan te sluiten door middel van een Sata-Kabel. De Sata kabel is al aanwezig en hoeft alleen nog maar aangesloten te worden op het moederbord.

Ook zijn er veel aansluitingen aanwezig welke je op bovenstaande foto duidelijk kan bekijken:

 • Fan Controller
 • Speaker-Microfoon aansluiting
 • 2x USB3.0
 • 2xUSB 2.0
 • Power button
 • Reset button
 • X-Dock
 • Sata-aansluiting
Fancontroller:
Coolermaster heeft de Storm trooper voorzien van een eigen Fancontroller welke je zeer gemakkelijk kan bedienen, Voor de behuizing zijn 6 snelheden, welke steeds iets harder gaan. De snelheid word aangegeven met een rode led. In totaal zijn er drie streepjes welke gaan branden als de snelheid om hoog gaat. Ook kan je met de fan-controller de rode leds uitschakelen.

De binnenkant

Van binnen heeft de behuizing ook veel te bieden. Zo kan je bijna alle onderdelen in de behuizing zonder schroevendraaier installeren. De mogelijkheden voor cable management zijn ook uitstekend door de voor gemonteerde kabel gaten waardoor je makkelijk je kabels kan wegwerken. In totaal zijn er 4 fans standaard meegeleverd het gaat om een fan aan de 2xvoorkant, achterkant en bovenkant.

De behuizing is erg groot waardoor er lekker veel ruimte aanwezig is voor grote videokaarten, CPU Coolers, en waterkoeling. Ook is de airflow erg goed aangezien er voldoende fans aanwezig zijn en dat kan je uitbreiden tot 10 fans in totaal.

Ook een groot plus punt is dat er 2 verwijderbare schijf kooien aanwezig zijn welke je ook kan omdraaien zodat de fans aan de andere kant zitten. Later hierover meer informatie.

In bovenstaande afbeelding kan je goed zien dat de behuizing erg goed is afgewerkt met voldoende mogelijkheden. Zo zijn er veel gleuven voor de kabels. Aan de rechterkant kan je goed de hardeschijf bays zien, Dit kan je met gemak omdraaien zodat de fan aan de andere kant zit of zelf aan de voorkant van de behuizing.

Aan de bovenkant van de behuizing zijn ook voldoende koelmogelijkheden zo is erg een grote fan meegeleverd, aan de bovenkant is ook een stoffilter gemonteerd welke stof  tegen moet gaan. In onderstaande afbeelding kan je goed zien dat boven de fan een stoffilter is gemonteerd, welke je aan de achterkant van de behuizing eruit kan schuiven.

De 2 verwijderbare hardeschijf bays zijn voorzien van 2 fans, waardoor de koeling optimaal is, Wij hebben de volledige kast uit elkaar gehaald om te laten zien hoeveel ruimte er beschikbaar is voor bijvoorbeeld waterkoeling. Eerst gingen de Hardeschijf bays eruit.

De bays zien er erg stevig uit en dat zijn ze ook, je kan ze doormiddel van de zijpanelen welke onder op de foto te zien zijn erin schuiven en vast schroeven. De fans beschikken over een rode led.

Ook alle mesh-panelen gingen eruit waardoor er een grote ruimte over blijft om onderdelen te installeren. Zoals je kan zien kan je alle mesh-panelen eruit halen, elk paneeltje is ook voorzien van een stoffilter.

Monteren van Harde Schijven, SSD’S

Coolermaster heeft weer een heel makkelijk systeem gevonden om hardeschijven te monteren, De hardeschijven en Ssd’s zitten erg stevig vast waardoor er bijna geen trillingen worden veroorzaakt in de behuizing. In onderstaande afbeeldingen een kleine impressie over het monteren van hardeschijven

 

Zowel een Ssd als een normale hardeschijf kunnen makkelijk worden gemonteerd, door middel van enkele schroeven kan je de hardeschijf erg makkelijk monteren . Ook voor Ssd’s zijn speciale gaten beschikbaar zodat je de ssd via de onderkant kan monteren.

Het installatieproces

Om de behuizing omptimaal te testen hebben wij ervoor gekozen om een systeem in te bouwen zodat jullie kunnen zien op foto’s hoeveel ruimte er is voor High end videokaarten en het cable management. We hebben voor de behuizing de volgende onderdelen gebruikt:

 • Asus Sabertooth p67 moederbord
 • Intel i7 2600
 • Coolermaster Silent pro 1200 watt voeding
 • Corsair vengeance 8GB
 • Hardeschijf
 • Crucial m4 128GB SSD
 • HD5770 videokaart
We begonnen bij het monteren van het moederbord dit was erg gemakkelijk door de grote ruimte welke aanwezig was in de behuizing. Ook bij deze behuizing was er weer een tablet te vinden waarop je makkelijk kon aflezen hoe je de afstandbusjes moet installeren:
Uiteraard is er nog voldoende ruimte aanwezig om de kabels weg te werken via de naast liggende kabel gleuven. Ook voor de voeding is voldoende ruimte aanwezig om de kabels weg te werken.
En het moederbord zat er snel in. Het schema voor de afstandbusjes  is wel makkelijk voor de niet ervaren bouwers zo weet je altijd zeker dat je geen onderdelen beschadigd door een teveel afstandbusje of dat je er een te weinig heb. Nu konden we beginnen met het aansluiten van de overige materialen. Ook aan de overkant is nog erg veel ruimte over voor het wegwerken van kabels.

Voor onze test gebruikte we een HD5770 uiteraard is er voldoende plek voor grote videokaarten. De behuizing heeft plaats voor de grootste videokaarten aangezien je er ook nog voor kan kiezen om een hardeschijf bay eruit kan halen.

Al het Hardware is geplaatst nu kan het belangrijkste beginnen voor ons het aansluiten en wegwerken van de kabels. Dit is altijd een aardig klusje wat een lange tijd in beslag kan nemen. Wij hebben het geprobeerd om het zo goed mogelijk te doen en optimaal gebruik maken van de cable management opties.  Dit is een van de weinige kasten waarbij zeer veel ruimte aan de achterkant van de kast is, hierdoor kan je behoorlijk veel kabels wegwerken.

Zoals je op onderstaande afbeelding kan zien zijn er een hele hoop kabels welke we moeten weg werken, of dit gaat lukken zie je in de volgende afbeeldingen:

Eerst de kabels bij de dvd-drive en 2 fan controllers wegwerken, dit ging erg makkelijk aangezien er voldoende ruimte aanwezig was voor een aantal kabels.

Ook onderin de kast was er voldoende plek om de kabels goed weg te werken. Vooral bij de voeding moeten er heel veel kabels door heen kunnen dit kon bij deze behuizing perfect

Ook aan de zijkant was er voldoende ruimte over om alle kabels goed weg te werken. De rubbers zijn van goede kwaliteit en er is voldoende plek om de kabels weg te werken.

Aan het einde was de achterkant van de behuizing aan de beurt voor het wegwerken van de kabels zoals je in het begin al kon zien was dit één grote kabel bende. Dit is redelijk goed gelukt het resultaat zie je in onderstaande afbeelding. De zijkant gaat nog makkelijk dicht en er is zelf nog veel ruimte over voor nog meer kabels.

Het resultaat binnenkant:

Het resultaat van het cable managment is zeer goed. Alle kabels kunnen goed worden weggewerkt  er is ruimte genoeg. En er zijn voldoende Cable managment gaten aanwezig. Hieronder is een overzicht te bekijken van onze resultaat foto’s.

Het resultaat Buitenkant:

Conclusie:

Coolermaster levert met de storm trooper een zeer fraaie (game) behuizing af. Het uiterlijk is erg stoer en ziet er erg robuust uit. Ook is de rode led verlichting erg mooi en ook handig is dat de leds kunnen worden uitgeschakeld  met een button op het front panel. Inbouwmogelijkheden zijn er meer dan genoeg en ruimte is er ook genoeg. Het is een erg mooie behuizing om te zien en te horen want hij is namelijk ook erg stil. Maar vooral de vele functie’s zijn geweldig bij deze behuizing

Ook een groot voordeel is dat de behuizing in het bezit is van een Hardeschijf docking station welke het mogelijk maakt om gemakkelijk de hardeschijven te connecten aan de computer. Dit is vaak een groot probleem voor de meeste computer fans, tweakers.

Het enige verbeterpunt was eigenlijk het gewicht maar dat is ook meer dan logisch bij zo’n grote behuizing. Voor ons was deze behuizing helemaal perfect stil,stoer,ruim wat wil je nog meer. De Storm trooper is elke cent waard daarom is de prijs ook erg goed voor wat je ervoor terug krijgt.

Goede punten:

 • Toolless kast
 • Airflow is erg goed
 • Voldoende ruimte
 • Cable managment
 • Stoffilter
 • Docking station hardeschijf
 • Aan-uit knop led fan
 • Draag hendel
 • USB 3.0 aansluitingen
 • uitbreidingsmogelijkheden
Verbeter punten:
 • Gewicht(aan de zware kant)

Graag ontvangen wij feedback op onze review. Voor meer infomatie over de behuizing verzoeken wij u naar de website van Coolermaster deze is hier te bekijken.

Wij geven deze behuizing 5 sterren

Vorig artikelReview: Incipio HT-282 Feather Case voor HTC One X
Volgend artikelZOPO Smartphone’s eindelijk in Nederland vekrijgbaar met flinke korting?

2 REACTIES

 1. Ik heb een vraagje.

  Als je deze gamepc koopt zit er dan al een besturingssysteem op?
  Zoals bijvoorbeeld Windows 7

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in