rechter verbiedt verkoop Galaxy Tab 10.1 in de VS

Samsung mag zijn tablet Galaxy Tab 10.1 voorlopig niet verkopen in de Verenigde Staten. Dat heeft een rechter in de Amerikaanse stad San José dinsdag (lokale tijd) bepaald in een zaak die aartsrivaal Apple had aangespannen.

Volgens rechter Lucy Koh is aangetoond dat de nieuwste Galaxy Tab ontworpen is om zoveel mogelijk te lijken op de iPad van Apple. De iPad is nog altijd met afstand de populairste tablet, op grote afstand gevolgd door de Galaxy Tab-serie van Samsung.

Koh wees een verzoek van Apple om de tablets en smartphones van Samsung van de Amerikaanse markt te weren, eerder nog af. Een federaal hof van beroep gaf haar echter opdracht nog eens goed naar het specifieke geval van de Galaxy Tab 10.1 te kijken.

„Samsung heeft het recht te concurreren, maar niet om dat op een oneerlijke manier te doen, door de markt te overspoelen met producten die inbreuk maken op patenten”, oordeelde Koh. Samsung reageerde teleurgesteld en zei dat het vonnis innovatie in de weg staat.

De twee technologiebedrijven die ook op het gebied van smartphones concurrenten zijn, bestrijden elkaar wereldwijd met een eindeloze reeks rechtszaken over vermeende schendingen van patenten. Google en zijn dochter Motorola mengen zich de laatste tijd nadrukkelijk in die strijd. Ook Microsoft kondigde vorige week aan in de snel groeiende tabletmarkt te stappen.

De uitspraak in San José kan gezien worden als een belangrijke ‘etappezege’ voor Apple in de strijd tegen met name Android, het besturingssysteem voor mobiele telefoons en tablets van Google. Het Amerikaanse bedrijf stelt alles in het werk om de opmars van Android dat ook draait op de tablets en smartphones van Samsung, te stoppen.

Door: Telegraaf

 

Vorig artikelNieuwe FIFA 13 verschijnt op 27 september
Volgend artikelAanbieding: 150 euro korting op Apple Computers bij Mediamarkt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in