Verkoop verbod op Samsung Galaxy Nexus in VS

Samsung mag zijn Galaxy Nexus smartphone voorlopig niet verkopen in de VS. De rechterlijke uitspraak van vrijdag is de tweede overwinning binnen een week van Apple in de patentenoorlog tegen de Zuid-Koreaanse concurrent Samsung.

“Apple heeft duidelijk gemaakt dat, bij het ontbreken van een voorlopig verbod, het waarschijnlijk een aanzienlijk marktaandeel zal verliezen in de smartphonemarkt”, zei rechter Lucy Koh. De zaak draait om vier patenten die gaan over de manier waarmee gebruikers gegevens kunnen detecteren op webpagina’s, de slide-to-unlock-functie, autocorrect en zoeken via Siri. Het tijdelijke verkoopverbod van de smartphone gaat in zodra Apple zo’n 76 miljoen euro betaalt voor mogelijke schadevergoedingen als later blijkt dat het verkoopverbod niet rechtvaardig was.

Nexus
Samsung ontwikkelde de Nexus in samenwerking met Google om samen sterker te staan in de concurrentiestrijd tegen technologiegigant Apple.
Eerder deze week legde dezelfde rechter Samsung een tijdelijk verkoopverbod op voor de tablet Galaxy Tab 10.1.

Patenten
Samsung en Apple bestrijden elkaar wereldwijd met een eindeloze reeks rechtszaken over vermeende schendingen van patenten. Google en zijn dochter Motorola mengen zich de laatste tijd nadrukkelijk in die strijd. Ook Microsoft kondigde vorige week aan in de snel groeiende tabletmarkt te stappen.
De uitspraken van deze week kunnen worden gezien als een belangrijke ‘etappezege’ voor Apple in de strijd tegen met name Android, het besturingssysteem voor mobiele telefoons en tablets van Google. Het Amerikaanse bedrijf stelt alles in het werk om de opmars van Android dat ook draait op de tablets en smartphones van Samsung, te stoppen.

 

Vorig artikelGeen flash meer voor Android vanaf 15 augustus
Volgend artikelMy Instagram offline vanwege stroomstoring VS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in