Onbeperkt mobiel bellen en sms’en mogelijk bij KPN

Vandaag maakt KPN de samenstelling van zijn nieuwe, mobiele abonnement voor consumenten bekend. KPN maakt voor het eerst onbeperkt mobiel bellen en sms’en mogelijk naar alle mobiele en vaste nummers in Nederland, voor één vast bedrag van €40,- per maand.

Van alle mobiele bellers in Nederland geeft 67% aan dat bellen nog altijd mobiele activiteit nummer 1 is. Maar bellers geven ook aan zich zorgen te maken over de voorspelbaarheid van de kosten van de maandelijkse factuur. Daarom biedt KPN zijn klanten als eerste in Nederland de zekerheid van onbeperkt bellen en sms’en – zonder extra kosten. Het abonnement is vanaf maandag 30 juli a.s. verkrijgbaar

Passende databundels, voorspelbare kosten

Daarnaast introduceert KPN drie passende databundels voor mobiel internetgebruik. Deze bundels zijn losgekoppeld van het aantal belminuten/sms’en, wat voor klanten extra keuzevrijheid betekent. Marco Visser, directeur Mobiel bij KPN voor de consumentenmarkt in Nederland: “Naast de kwaliteit van het beste netwerk, biedt KPN nu nog meer keuzevrijheid en flexibiliteit in het abonnement. Uit onderzoek van Peil.nl* onder 1500 Nederlanders blijkt dat 48% de mogelijkheid van onbeperkt bellen en sms’en tegen een vast bedrag, een aantrekkelijke voorwaarde vinden voor hun abonnementskeuze. Daar hebben we goed naar geluisterd.”

Meer mogelijkheden

Het nieuwe mobiele abonnement biedt meer mogelijkheden. Klanten kunnen voortaan gebruikmaken van  KPN Toestellease, waarbij klanten het toestel van hun keuze huren vanaf 5,- euro per maand. Dit is inclusief de SmartCare 4-uur service waardoor klanten nooit zonder toestel zitten. Ook biedt KPN bij de databundels extra diensten zoals ToestelVeilig (het op afstand lokaliseren en blokkeren van je toestel in geval van verlies of diefstal), KPN Cloud (altijd een back-up van alle mobiele gegevens zoals foto’s) en KPN HotSpots (gratis gebruik van ca. 1.500 WiFi punten in Nederland). Daarnaast blijft KPN de mogelijkheid bieden om maandelijks gratis bundels naar boven of naar beneden aan te passen. Meer dan 75% van de klanten stelt dit zeer op prijs. Ook kunnen alle KPN-klanten per 1 september a.s. gebruikmaken van de nieuwe, gratis 24 uur klantenservice, 7 dagen per week.

“Echt onbeperkt?”

Uit onderzoek van Peil.nl  blijkt dat twee derde van de Nederlanders hun mobiele telefoon vooral gebruiken voor bellen en sms’en. Visser: “Toen we onze klantenpanels vertelden dat wij onbeperkt bellen en sms’en gingen aanbieden, waren ze verrast: “Maar is onbeperkt dan ook écht onbeperkt?” Toen het antwoord ‘ja’ was, merkten we dat een barrière wegviel voor onze klanten. Klanten geven aan dat ze zich zijn gaan inhouden met bellen omdat ze zich zorgen maken om de kosten voor henzelf of voor de andere beller. Als onbeperkt bellen mogelijk wordt, verwachten zij weer meer te zullen gaan bellen en sms’en. Dat is een belangrijke reden voor ons om deze mogelijkheid van écht onbeperkt bellen en sms’en te introduceren.”

Voorinschrijving start direct

Het nieuwe abonnement is per 30 juli a.s. verkrijgbaar; vanaf vandaag kunnen geïnteresseerden zich vooraf inschrijven. Alle voorinschrijvers die in augustus 2012 hun contract vernieuwen, ontvangen als extra voordeel de eerste 12 maanden gratis Spotify Premium inclusief 500MB aan data (t.w.v. €10 per maand).

 

Vorig artikelSamsung komt met Galaxy Chat Smartphone
Volgend artikelSpambotnet ontdekt welke draait op Android apparaten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in