Samsung blijft winst maken door de Galaxy Smartphone’s

Samsung profiteert sterk van de verkoop van de Galaxy smartphones. Over het tweede kwartaal kwam de winst van de elektronicafabrikant uit op het recordbedrag van bijna 4,8 miljard euro, zo werd vrijdag bekend. Samsung maakt zich echter zorgen over de crisis in Europa, de belangrijkste afzetmarkt voor veel producten van het bedrijf.

De sterke omzetgroei van smartphones verhult de moeilijke situatie waarin het concern zich geplaatst ziet door de zwakke euro en het lage consumentenvertrouwen in Europa, zo lieten ingewijden bij de fabrikant weten. “Europa is onze grootste markt voor consumentenelectronica en wij zullen moeten gaan snijden in de kosten als de euro verder in waarde daalt”.

De winst lag in het tweede kwartaal 80 procent hoger dan vorig jaar. Voor het derde kwartaal, waarin de verkoop van de GAlaxy III-telefoon volledig op stoom zal komen, voorspellen analisten een zo mogelijke nog grotere winstsprong. De omzet komt in het tweede kwartaal waarschijnlijk uit op ruim 33 miljard euro. Definiteive cijfers daarover zijn nog niet bekendgemaakt.

Vorig artikelInbraak bij Simpel.nl 12.000 e-mailadressen bekeken
Volgend artikelGoogle Nexus 7 tablet vanaf september in Nederland vekrijgbaar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in