Laatste iPhone 5 geruchten op één pagina

Er komen steeds meer geruchten over de nieuwe iPhone 5. Wij hebben voor jullie nu een lijst gemaakt met de meest betrouwbare geruchten. Allereerst kunnen we jullie melden dat de iPhone 5 waarschijnlijk net zoals vele vorige iPhone’s rond September word aangekondigd.

Groter scherm:

Volgens de meeste geruchten zal de iPhone 5 voorzien zijn van een groter scherm om zo met de concurrentie (samsung) mee te gaan. Waarschijnlijk als Apple besluit om een groter scherm te gebruiken zal dit 4-inch worden of zelf groter. De huidige iPhone 4s heeft een afmeting van 3,5- inch. Ook een groot bewijs is dat er veel onderdelen waaronder een nieuw en groter frontpaneel is gelekt bij een Chinese leverancier

In onderstaande afbeelding is te zien hoe de iPhone eruit gaat zien bij een 4-inch scherm:

Touchscreen: 

Ook op gebied van Touchscreen zal de iPhone 5 een vernieuwing krijgen. Waarschijnlijk worden de touchscreen sensoren in het lcd-scherm geintergreerd hierdoor word de iPhone een flink stuk dunner. Het nieuwe scherm/touchscreen krijgt een resolutie van 1136 x 640 pixels. In de iOS 6 beta zijn een aantal aanwijzingen gevonden dat er een hogere resolutie gaat komen met waarschijnlijk een 19:6 beeld verhouding.

Proccesor: 

Apple zou zijn nieuwe A6-chip uitrusten met vier processorkernen. Ook de Samsung Galaxy S III, de LG Optimus 4x HD en de HTC One X hebben al een quad-core-chip. De iPhone 4S heeft nog de dual-core A5. Apple zou de chip van de volgende iPhone baseren op Samsungs Exynos 4-architectuur. De mogelijke nieuwe proccesor is ook al in een proef-productie gegaan.

Dock connector:

Iedereen weet wel dat Apple momenteel gebruik maakt van een 30-pin connector. Apple gebruikt de 30-pin connector al jaren, maar bij de iPhone 5 zal Apple gaan overstappen op een vernieuwde aansluiting. De vernieuwde aansluiting krijgt een kleinere connector met 19-pins. Deze vernieuwde aansluiting krijgt waarschijnlijk dezelfde aansluiting als een thunderbolt aansluiting welke ook aanwezig is bij de Macbook’s.

Een nieuwe dock-connector zou meer ruimte binnen de iPhone bieden voor andere onderdelen. Wel betekend het dat er een converter nodig is om de oudere apparaten bijvoorbeeld docking stations te kunnen aansluiten. Op onderstaande afbeelding zijn de afmetingen te vinden van de iPhone 5 waarop ook te zien is dat er inderdaad een kleinere aansluiting aanwezig is:

NFC-Chip:

De nieuwe iPhone-prototypes zouden ook voor het eerst beschikken over nfc-chips. Apple’s nieuwe Passbook-app voor het bewaren van tickets en entreebewijzen zou via nfc kunnen samenwerken met chippasjes en andere nfc-apparaten. Apple bezit al de nodige patenten rond nfc.

Uiterlijk

Het is bijna niet te voorspellen maar Apple gaat bij de iPhone 5 voor een nieuw ontwerp, ook zal het nieuwe ontwerp een stuk dunner zijn. Het is meer dan logisch dat Apple voor een nieuw design gaat aangezien het huidige design al bij de iPhone 4 en iPhone 4s gebruikt is. In onderstaande afbeelding zijn enkele voorbeelden te bekijken:

Als er nieuwe geruchten bijkomen zal deze pagina bijgewerkt worden.

 

Vorig artikelGoogle Nexus 7 tablet vanaf september in Nederland vekrijgbaar
Volgend artikelprijsverlaging voor Samsung Galaxy S3 Marble White

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in