Shuttle XS35GTA V3 review

Met dank aan Shuttle presenteren wij onze eigen review van de kleine XS35GTA V3 barbone/nettop. De shuttle slim-pc is een kleine mini computer welke toch beschikt over krachtige specificatie’s. De mini computer is voorzien van een dual-core proccesor en een krachtige AMD Radeon HD 7410M videokaart. De videokaart en proccesor zijn uitstekend geschikt voor full-hd films en 3d films. Deze computer kan je gebruiken voor bijvoorbeeld een mediaspeler of natuurlijk als een werk pc. In onze review beschrijven wij elk onderdeel van de behuizing uiteraard met veel foto’s.

Wel belangrijk om te weten is dat deze computer niet compleet  is. Het gaat hier namelijk om een Barebone. De volgende onderdelen moet jezelf kopen:

  • Geheugen
  • Hardeschijf/SSD
  • Eventueel een DVD Brander
  • (Besturingssysteem)

Belangrijke specificatie’s van de XS35GTA V3

Merk en Type:
Merk: Shuttle
Type: XS35GTA V3
Prijs: € 240-270
 Technische Specificaties:
Socket: Socket BGA 559
Processorfamilie: Intel Cedarview
Processor type: Intel Atom D2700
Processor snelheid: 2x 2.13 GHz
Maximaal Geheugen: 4GB DDR3-1066/1333 SO-DIMM
ATI Graphics:
Type: AMD Radeon HD7410M
Vram: VRAM: 512MB DDR3, 800MHz, 64 bit
Overig: Direct X 11, HDMI, D-sub 1080P
Afmetingen:
Breedte: 3.85 cm
Diepte: 25.2 cm
Hoogte: 16.2 cm

Video:

Hieronder is een korte video van 0:47 seconden te bekijken over de behuizing. In deze video kan je ook zien hoe compact de computer is. Zoals je misschien ook wel kan zien is de computer verder voorzien van voldoende ventilatie gaten. De computer bevat geen fans waardoor de computer geheel geluidloos is( alleen bij gebruik van een SSD)

Verpakking:

De doos is net zoals de kleine computer erg klein. Alle onderdelen zijn aanwezig en de computer zelf is goed verpakt met stevig piepschuim.

In de verpakking vinden we de volgende onderdelen, Alle onderdelen zijn erg goed verpakt in stevig plastic. Ook op de standaard zit nog plastic om zo krassen te voorkomen.

  • Shuttle XS35GTA V3
  • Oplader
  • Handleiding
  • Drivers
  • Standaard+schroeven
  • Montage onderdelen voor Hardeschijf en dvd brander

In onderstaande afbeelding kan je goed zien welke onderdelen allemaal aanwezig zijn: Helemaal links zie je uiteraard de snelstart gids daarna zijn enkele montage onderdelen te zien voor het monteren van de hardeschijf en de DVD brander/speler daarnaast zie je de voet welke je aan de onderkant kan monteren. Verder zien we de stroomvoorziening en de Driver dvd waarop ook een handleiding aanwezig is.

De Shuttle computer is zelf van erg goede kwaliteit aan de zijkanten en bovenkant zijn ventilatie roosters aanwezig. Omdat de behuizing geen fans bevat is deze heel erg stil, helemaal als je net zoals in deze review een SSD gebruik voor het OS en de opslag. In onderstaande afbeeldingen zijn de linker en rechterkant te bekijken van de behuizing welke erg goed zijn afgewerkt.

 

De voorkant:

Aan de voorkant van deze Shuttle XS35GTA V3 zijn ook enkele aansluitingen aanwezig. Zo is er aan de voorkant een aan en uit knop aanwezig en een reset knop. Daaronder is er een cardreader geplaats. Helemaal onderop is één maal een USB aansluiting aanwezig. De USB poort is een USB 2.0 aansluiting. Ook is er aan de voorkant ruimte voor een DVD speler,DVD brander of natuurlijk een Blu-Ray speler welke natuurlijk erg makkelijk is bij het afspelen van hoge kwaliteit Blue-Ray films.

De achterkant:

Ook aan de achterkant zijn er weer voldoende aansluit mogelijkheden aanwezig. Zo zijn er de volgende aansluitingen aanwezig.

  • 4x USB 2.0 aansluiting
  • 1X ethernet aansluiting( LAN)
  • Audio analoog 2.0
  • Audio digitaal HDMI 1.3
  • Microfoon aansluiting
  • HDMI aansluiting
  • VGA aansluiting
  • power aansluiting
Erg handig is dat er voldoende USB aansluiting zijn. Zo kan je bijvoorbeeld een externe hardeschijf aansluiting om je schijfruimte uit te breiden, dit is makkelijk als je hem als mediacenter gaat gebruiker. Voor een mediacenter is deze computer perfect aangezien deze bij installatie van een ssd geheel geluidsloos is. Ook is er voldoende kracht om full-hd films af te spelen of zelfs te streamen vanaf een Netwerk Nas of andere computer.
In onderstaande afbeelding is goed te zien hoeveel aansluiting er aanwezig zijn. De bovenliggende schroef zorgt ervoor dat de twee zijkanten vast zitten.

Standaard:

Je kan er voor kiezen om deze Shuttle computer achter je TV of monitor te monteren met een speciale bevestiging beugel welke apart vekrijgbaar is, maar er is nog een optie er is namelijk een erg mooie standaard meegeleverd. De standaard is erg zwaar in gewicht wat erg goed is zodat de Shuttle niet zomaar om kan vallen. De voet is gemakkelijke door middel van één schroef aan de behuizing vast te maken.

Shuttle XS35GTA V3 van binnen:

De buitenkant ziet er tot nu toe erg goed uit. Nu is de binnenkant aan de beurt. Omdat deze computer erg compact is gebouwd is deze erg dun gebleven. Er zijn voldoende koel elementen aanwezig om de computer zo koel mogelijk te houden. Zoals je op onderstaande afbeelding kan zien is er ruimte voor één 2,5″ hardeschijf, voor één dvd brander/speler/blu-ray en als laatste zijn er 2 ram sloten aanwezig waarin je maximaal 4GB geheugen in kwijt kan.

Ondersteunt 4GB DDR3-1066
Ook ondersteuning DDR3-1333/1600 at 1066MHz

Ook is er een WLAN 802.11 b/g/n module aanwezig.

Aan de andere zijkant is er plek voor 1x een DVD speler, deze aansluiting kan je eventueel ook gebruiken voor een 2,5″” hardeschijf of SSD. Aan deze kant is ook een groot koeloppervlak aanwezig welke de warme lucht naar buiten stuurt. Foto’s van deze zijkant kan je hieronder allemaal bekijken:

Installatie:

Om jullie goed te laten zien hoe je alle onderdelen moet monteren hebben wij de overige onderdelen gekocht voor deze installatie gebruikte wij de volgende onderdelen:

  • Samsung 830 serie’s 64GB SSD
  • 4GB DDR3 So-dimm
  • DVD Brander

Wij hebben gekozen voor een SSD aangezien wij vinden dan zo’n soort computer stil moet zijn helemaal als deze in de woonkamer staat is een stille computer toch wel fijn. Je kan er natuurlijk altijd voor kiezen welke hardeschijf je gebruikt. Een tijdje geleden waren de SSD nog stevig geprijsd, deze worden momenteel steeds goedkoper en goedkoper. Ook de snelheid vergelijken met een gewone 2’5″ hardeschijf is heel erg groot. Een SSD laad veel sneller en de computer zal veel sneller zijn dan met een gewone hardeschijf. Momenteel is de Samsung 830 een van de betere SSD’s welke vekrijgbaar is.

De Samsung 830 heeft een snelheid van 6GB/s en zal de volgende snelheden bereiken:

  • maximaal 520 MB/s lezen
  • Maximaal 400 MB/s schrijven

 

Ook het geheugen is een belangrijke stap. Maximaal ondersteunt de Shuttle Xs35GTA V3 4GB geheugen. Tegenwoordig zijn de prijzen van SO-Dimm geheugen bankjes erg goedkoop waardoor wij gelijk voor 4GB hebben gekozen. Let er wel op dat deze computer maximaal 4GB DDr3-1066 SO-DIMM ondersteunt. Wel kan deze computer ook DDR3-1333/1600 aan uiteraard werkt deze dan wel op een snelheid van 1066.

Montage Hardware onderdelen:

Nu kunnen we beginnen met het installeren van de onderdelen, dit is vergeleken met een gewone Desktop pc een erg makkelijk klusje. Uiteraard begonnen we met het geheugen. Dit was erg gemakkelijk te plaatsen door middel van een klik beweging.

Nadat het geheugen is geplaats gingen we verder met de Hardeschijf. De hardeschijf kan je met en zonder de meegeleverde accesoires installeren eerst gebruikte wij de manier zonder installatie materiaal. Dit gaat erg gemakkelijk door middel van een simpele schuif beweging.

Dit is niet de beste manier daarom gebruikte wij ook de meegeleverde onderdelen. Dit onderdeel zorgt voor meer stevigheid en gaat bij een normale hardeschijf trillingen en geluid tegen. Deze installatie ging erg gemakkelijk door middel van de meegeleverde schroeven. Ook blijft de hardeschijf goed vast zitten en gaat deze niet per ongeluk los.

Als laatste monteren we de DVD brander, Ook is het goed dat er een los front paneel is meegeleverd hierdoor ben je niet verplicht om een DVD brander te gebruiken. Zonder DVD brander heb je alsnog geen gat zitten door middel van het frontje. Het monteren ging weer erg gemakkelijk.

alle onderdelen zijn gemonteerd deze installatie ging erg gemakkelijk alles staat goed aangegeven in de handleiding voor de onervaren bouwers. Ook zijn er voldoende schroeven aanwezig. Als totaal plaatje ziet de Shuttle computer er zo uit:

 

Installatie Windows:

Ook het installatie proces ging erg snel en vlot. Alles werkte erg goed en naar behoren. De computer is snel genoeg voor de meeste applicatie’s. Wij zijn nog geen error of vastloper tegen gekomen. Wij installeerde een Windows 7 64 Bit installatie welke er erg vlot en snel op stond. Ook diverse applicatie’s zoals Windows media player en XBMC zijn geschikt voor deze computer. Het voordeel is toch wel de grafische kracht, dit kom je bijna nooit tegen in zo’n kleine computer.

Snelheid:

Je verwacht misschien dat deze computer niet zo snel is vergeleken met een krachtige computer of laptop maar dat is helemaal niet waar. Het opstarten was bij ons doormiddel van een SSD erg snel ook alle applicatie’s welke wij getest hebben gingen moeiteloos. De Windows 7 loopt erg soepel. Je moet natuurlijk niet verwachten dat je met deze computer vele games kan spelen, daar is deze computer uiteraard ook niet geschikt voor.

Bios:

Ook de Bios is behoorlijk uitgebreid. In onderstaande afbeeldingen kan je goed zien hoe de bios eruit ziet.

Informatie CPU-Z

Om jullie meer informatie te geven over de CPU hebben wij een cpu-z uitdraai gemaakt, hierheen kan je meer informatie vinden over de Intel Atom CPU

 

Informatie AMD Radeon HD 7410M

In onderstaande afbeelding kan je meer informatie vinden over de AMD Radeon HD 7410M.

Conclusie:

Shuttle heeft met deze Nettop/barbone een erg goede computer afgeleverd welke erg krachtig is maar toch compact. Zo kan je met deze mini-pc de meeste taken makkelijk uitvoeren. Ook is films afspelen in HD kwaliteit voor deze computer een eitje. De computer is geheel geluidsloos wat toch een erg groot voordeel is, helemaal als je de computer in de woon kamer heb staan.

Deze Shuttle XS35GTA V3 behuizing is verder voorzien van voldoende aansluit mogelijkheden waaronder HDMI, hiermee kan je hem tegenwoordig bijna op elke scherm aansluiten waaronder ook HDTV’s. De proccesor is met zijn 2 core’s krachtig genoeg dankzij de AMD Radeon HD 7410M videokaart zijn er ook voldoende grafische kwaliteiten aanwezig.

De installatie ging verder erg gemakkelijk en het installeren van de meegeleverde drivers ook behalve de videokaart deze had er wat moeite mee en kon niet geïnstalleerd worden. De download van de Shuttle website was wel correct en alle drivers werkte naar behoren. Ook het wifi heeft een goede verbinding.

De computer is erg strak afgewerkt met voldoende ventilatie, de computer word nog wel warm maar dat is niet te stoppen aangezien een laptop nog veel warmer kan worden na enkele uren. De meegeleverde standaard is van erg goede kwaliteit en is ook van goed gewicht zodat niet de computer kan omvallen.

Het enige verbeterpunt was eigenlijk de driver installatie voor de video-kaart aangezien de installatie op de DVD niet compatible was met het apparaat. Het was ook mooi geweest als er een USB 3.0 aansluiting aanwezig was.

Goede punten:

  • Volledig stil
  • Mooie vormgeving
  • Makkelijke installatie
  • Goede kwaliteit
  • Stevige voet
  • Kwaliteit van de Videokaart en proccesor
  • Goede service op website bij driver update’s
  • Veel USB aansluitingen
  • Erg compact
Verbeter punten:
  • Geen USB 3.0 aansluiting
  • Driver installatie videokaart

Graag ontvangen wij feedback op onze review. Voor meer infomatie over de computer verzoeken wij u naar de website van Shuttle te gaan welke  hier te bekijken is. Bestellen of configureren kan ook via deze website

Wij geven deze Shuttle XS35GTA computer 5 sterren

 

 

Vorig artikelNu.nl applicatie zorgt voor accuproblemen Samsung Galaxy SII
Volgend artikelWindows 8 beter beveiligd

4 REACTIES

  1. Hi,

    Niets dan lovende kritieken dusover dot beestej, mooi.
    Goed en duidelijke review, dank daarvoor.

    Ik overweeg toch een HDD te installeren ipv de SSD zoals in jullie artikel, ivm de veel grotere opslagcapacitieit.
    Maar ik kan niet inschatten of dat een negatief effect zal hebben op bijv het afspelen van full hd.
    Kunnen jullie daar iets over zeggen ?

    Groet.

  2. De hele set zoals hierboven gekocht, maar wanneer ik hem wil aansluiten op mijn tv (via HDMI) krijg ik geen beeld. Hoe hebben jullie dit gedaan? Via VGA?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in