Startonderbreker van verschillende auto’s erg makkelijk te kraken

De Radboud Universiteit in Nijmegen heeft  laten weten dat ze een chip hebben gekraakt (NXP-Chip)welke door honderdduizenden auto’s word gebruikt om de auto te starten. Dit is gister bekend gemaakt tijdens Nieuwsuur. Door deze hack is het mogelijk om een auto zonder sleutel te starten. Het probleem speelt zich voor bij ongeveer 34 autofabrikanten welke in totaal meer dan 200 type’s produceren.

De chip van NXP stuurt een code naar de auto. Deze code kunnen de onderzoekers via een speciaal apparaatje onderscheppen. Vervolgens kan je met deze sleutel de auto starten en zo heel gemakkelijke weg rijden. Ook is het mogelijk om met de chip deuren te openen en uiteraard het alarm te verwijderen.

Het Nederlandse NXP laat weten dat de Hitag2-chip niet meer de allerveiligste model is. Het bedrijf adviseert wel de fabrikanten om over te stappen op een nieuwe chip welke vele malen beter beveiligd is als de Hitag2-chip. De Hitag2 chip is vanaf 1998 al in de productie gegaan. Al sinds 2009 is er al advies gegeven om over te stappen op een nieuwe chip.

Vorig artikelVerschillende taalpakketten Windows 8 gelekt
Volgend artikelHTC Endeavour C2 is de nieuwe opvolger van de HTC One X

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in