Heel veel bankgegevens gehackt door virus

De schade welke is aangericht door het computervirus met de naam Dorifel blijkt veel groter te zijn dan eerder aangegeven. Er zijn niet alleen tientallen instellingen en gemeente getroffen ook zijn er ruim 550 burgers getroffen hiervan zijn bijna alle bankgegevens gestolen. Naar verwachting zal dat aantal nog verder oplopen. Het gaat hierbij vooral om klanten van de ING. Bij al deze mensen zijn massaal bank gegevens gehackt het gaat hierbij vooral om de klanten van de ING

Dit heeft vandaag het digitaal onderzoeksbureau Digital Investigation bekend gemaakt. Volgens het bureau gaat het om tienduizenden pc’s welke besmet zijn. Eerder werd nog aangegeven dat het om ongeveer 3000 computers ging.

Er word aangeraden om het ip-adres: 158.255.211.28 en de host bank-auth-org te blokkeren in de firewall. Ook is het gewenst op het ip-adres: 184.82.107.86  te blokkeren. Het virus is pas afgelopen week ontdekt. Het leek zich in eerste instantie vooral op computers van gemeenten, bedrijven en universiteiten te hebben genesteld. Maar nu gaat het ook op duizenden persoonlijke computers.

Vorig artikelSchade door Computervirus Dorifel erg groot
Volgend artikelDit is de beste bescherming tegen het dorifel virus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in