KPN modems slecht beveiligd

In Nederland zijn tienduizenden modems erg beveiligd, Deze modems zijn uitgegeven bij een ADSL internet abonnement. De wachtwoorden zijn namelijk erg eenvoudig te berekenen door middel van apps voor Smartphone’s ook zijn de wachtwoorden met computer programma’s erg makkelijk te kraken.

Het gaat hierbij om de Thomson Speedtouch modems en een aantal andere Thomson modellen. Deze worden standaard geleverd met een standaard naam meestal is dit Speedtouch(nummer+cijfers). Er bestaan apps die binnen twee seconden het wachtwoord geven van zo’n netwerk. Ook bestaan computerprogramma’s en sms-diensten die het wachtwoord berekenen.

Dit probleem is al sinds 2008 bekend bij KPN, in 2008 stuurde de KPN al brieven met het advies om een eigen naam en wachtwoord te gebruiken voor het netwerk. Ruim 10 procent van alle abbonees hebben de wijzigen nog niet uitgevoerd.

Wij geven ook het advies om je wachtwoord en modem naam zo snel mogelijk te veranderen, kom je er niet uit? plaats een reactie en wij zullen je helpen met het wijzigen van de gegevens.

Vorig artikelEnorm veel negatieve reactie’s op de nieuwe Windows 8
Volgend artikelWindows 8 nu al gekraakt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in