Coolermaster Storm Scout II review

Met dank aan Coolermaster presenteren wij onze eigen review van de vandaag gelanceerde Storm Scout II behuizing:  De kast welke het formaat heeft van een midi-tower. Is een geschikte computer behuizing welke gebruikt kan worden voor alle doeleinden(game-pc, Overclock pc, Stille pc enz.. De behuizing heeft goede mogelijkheden voor cable management wat heel belangrijk is bij een goede computerkast. Wil je weten wat de behuizing allemaal in petto heeft? bekijk snel onze review. Deze is hieronder te vinden:

Verpakking:

De doos is redelijk groot. De behuizing is goed verpakt met veel piepschuim en plastic. Waardoor beschadiging tijdens het transport  bijna onmogelijk is. Op de doos zijn de specificatie’s te zien en enkele afbeeldingen van de behuizing. Op de achterkant is een foto te zien met een overzicht van de binnenkant met alle componenten.  Wij konden niet lang wachten want we hadden de doos snel open met als resultaat een prachtige Coolermaster Storm Scout 2 behuizing.

Video:

Hieronder is een video van de behuizing te vinden. In dit 1:38 minuut durende filmpje kan je in het kort zien wat de behuizing allemaal in petto heeft. Uiteraard komen we hier later in de review verder op terug. En zullen wij alles beschrijven van deze behuizing.

Wat zit er in de doos?

De behuizing word geleverd met een klein doosje waar de brackets in zitten voor de hardeschijf. De overige onderdelen zoals schroefjes zitten verpakt in een klein zakje. De hoeveelheid schroeven en overige onderdelen zijn goed, voor een complete computer is er meer dan voldoende mee geleverd. In onderstaande lijst kan je bekijken wat er allemaal is mee geleverd met de behuizing:

  • CM Storm Storm Scout II
  • Zakje met schroefjes, onderdelen, tie-wraps
  • brackets voor hardeschijf
De behuizing:
In onderstaande afbeeldingen zijn enkele foto’s van de Storm Scout II behuizing te bekijken. Op de foto’s kan je een aantal erg mooie detail foto’s bekijken van de behuizing. De behuizing is uitgevoerd in een stoere maar toch ook strak design. De behuizing is ook nog compact gebleven waardoor deze door middel van de handgreep makkelijk te vervoeren/ verplaatsen is. Op onderstaande afbeelding zie je de voorkant van de behuizing, later in de review lees je hier uitgebreid meer over.
Op onderstaande afbeelding zie je de bovenkant/ voorkant van de Storm Scout II behuizing. De bovenkant is uitgevoerd met een mesh rooster waardoor er een goede actieve ventilatie aanwezig is. Daar bovenop zit een stevig handvat waarmee je de computer kan verplaatsen. Aan de voorkant zien we drie knoppen welke de functie’s: Power, Led on/off en Reset hebben.
Helemaal aan de voorkant is een klepje aanwezig met daaronder een aantal standaard aansluitingen zoals USB, Audio, USB 3.0 etc. Later in de review zullen we de bovenkant en de componenten beter beschrijven met meer uitleg.
Inhoud:
De behuizing bevat een aantal onderdelen welke standaard mee geleverd zijn. In de behuizing vinden we de standaard handleiding met een aantal details en installatie tips. Ook zien we een klein doosje met daarin montage materiaal voor de hardeschijven/ ssd. Dit is een erg makkelijk systeem en ziet er ook nog eens erg stijlvol uit.
Het laatste onderdeel wat is meegeleverd is een standaard zakje met de bijbehorende schroeven en onderdelen. Dit zijn er ruim voldoende om een gehele computer te monteren. In onderstaande afbeelding zie je de foto’s van de meegeleverde onderdelen. Links op de foto zie je het montage materiaal en rechts op de foto zie je het montage materiaal voor de hardeschijven/ssd’s.
Foto’s van de behuizing:

De voorkant is mooi afgedekt met een mesh paneel. De 5,25″” mesh brackets zijn verwijderbaar en kan je zonder het gebruik van een schroevendraaier bijvoorbeeld een DVD-brander in schuiven. De voorkant is erg goed gemaakt voor een goede ventilatie.

Standaard is er aan de voorkant geen fan gemonteerd maar er is optioneel nog ruime voor 2x een 120mm fan. Zonder een fan aan de voorkant blijft de behuizing ook nog erg cool en merken we bijna het verschil niet met een hardeschijf. Dit is een goed teken dat de airflow er goed geoptimaliseerd is bij deze behuizing. De voorkant is strak afgewerkt zonder te veel optie’s dit heeft al voordeel dat het een erg strakke behuizing is geworden.

De zijkant is ook erg mooi afgewerkt door middel van een groot doorzichtig “window” dit oogt erg strak en ziet er natuurlijk erg mooi uit vanwege de rode led fan welke aan de achterkant van de behuizing is meegeleverd. Onder het scherm is er plaats voor twee 120mm fans. Hierdoor zijn er voldoende koelmogelijkheden aan de zijkant.

 

Aan de achterzijde zijn veel mogelijkheden zo zijn er 8 uitbreiding sloten voor bijvoorbeeld videokaarten, geluidskaarten enz. Ook is er nog een recht op staand uitbreidingslot aanwezig voor bijvoorbeeld een Fancontroller, led schakelaar enz. Aan de achterkant is een standaard meegeleverde 120mm ventilator welke is voorzien van rode leds. Deze leds zijn ook uit te schakelen via het front panel.

Ook zijn er twee ronde gaten aanwezig voor bijvoorbeeld het monteren van waterkoeling. Deze kast is namelijk ook geschikt voor waterkoeling.

Ook de bovenkant is voorzien van voldoende mogelijkheden waaronder een uitschuifbaar klepje met daaronder een aantal belangrijke aansluitingen. Dit is ook weer erg mooi bedacht zodat de behuizing de strakke look blijft behouden. De volgende aansluitingen zijn aanwezig aan de voorkant van de behuizing:

  • 2x USB3.0
  • 2xUSB 2.0
  • 1x geluidsaansluiting
  • 1x headset aansluiting
Helemaal aan de bovenkant van de behuizing zijn drie grote knoppen aanwezig, deze knoppen hebben de volgende functie’s:
  • Links: Led ventilator schakelaar aan/uit
  • Midden: Power button
  • Rechts: Reset button
Aan de bovenkant is een stevig handvat zichtbaar daaronder is een groot ventilatie rooster aanwezig om zo de warme licht naar boven te voeren. Dit paneel is ook verwijderbaar waardoor je het rooster makkelijk kan schoonmaken om zo het stof te verwijderen.
De binnenkant

Van binnen heeft de behuizing ook veel te bieden. Zo kan je bijna alle onderdelen in de behuizing zonder schroevendraaier installeren. En de mogelijkheden zijn er goed voor cable management, hierdoor kan je de kast optimaal maken voor de beste doorstroming van lucht.

Opvallend is wel dat deze behuizing standaard maar voorzien is van 1 meegeleverde ventilator, deze ventilator bevind zich aan de achterkant van de behuizing.  Dit is een erg groot pluspunt aangezien de behuizing erg stil is en bijna geen geluid zal maken. Wat ons opviel is dat de koeling nog steeds erg goed is, dit komt doordat de voorkant en bovenkant erg goed ventileren. Hierdoor is de luchtstroom optimaal. De behuizing heeft voldoende ruimte voor lange videokaarten en grote componenten bijvoorbeeld luchtkoelers/cpu koelers. Op onderstaande afbeelding zie je de 120mm fan welke is geplaats op de achterkant, deze heeft rode led’s

Aan de bovenkant van de behuizing zijn ook voldoende koelmogelijkheden door middel fan een rooster, er zijn aan de bovenkant standaard geen fan’s meegeleverd maar dit wel optioneel. Het rooster is ook te verwijderen waardoor je het stof makkelijk kan verwijderen. Ook is er voldoende plek voor een radiator(waterkoeling).

Ook is er voldoende plek voor hardeschijven, ssd’s en bijvoorbeeld dvd drive’s. Op onderstaande afbeelding kan je goed zien hoeveel ruimte er beschikbaar is voor het monteren van hardeschijven, met het bijgeleverde montage materiaal kan je de hardeschijf zo in de behuizing schuiven zonder gereedschap. Dit is een erg makkelijk en handig systeem. Standaard is er een SSD/Hardeschijf converter meegeleverd waarmee je erg makkelijk een ssd kan monteren. Ik het volgende hoofdstuk “monteren van ssd” daar meer informatie over.

Op onderstaande afbeelding zie je de ruimte welke beschikbaar is, aan de bovenkant is plaats voor bijvoorbeeld 3 dvd stations. Ook op onderstaande afbeelding zie je de cablemanagement optie’s, de behuizing is voorzien van een aantal rubberen gleuven waarmee je makkelijk kabels kan wegwerken.

Monteren van harde Schijven, SSD’S

Coolermaster heeft weer een heel makkelijk systeem gevonden om hardeschijven te monteren, De hardeschijven en Ssd’s zitten erg stevig vast waardoor er bijna geen trillingen worden veroorzaakt in de behuizing. In onderstaande afbeeldingen een kleine impressie over het monteren van kleine ssd’s wat vaak erg lastig is in behuizing.

In onderstaande afbeelding kan je zien welke onderdelen beschikbaar zijn voor het monteren van de hardeschijven. Het onderdeel links op de foto is bedoeld voor het installeren van een ssd, dit is erg gemakkelijk en zit met 4 schroefjes goed vast. Rechts op de foto zijn de onderdelen te zien voor het monteren van een normale hardeschijf, deze twee onderdelen schroef je aan de zijkant van de hardeschijf, hierna kan je de hardeschijven in de gleuven schuiven.

Cablemanagement:

Het weg werken van diverse kabels is in het meeste geval een groot probleem, maar bij coolermaster is dit zeker niet het geval aangezien de behuizing genoeg gleuven heeft door de kabels is het wegwerken van de kabels een heel makkelijk klusje. In totaal zijn er een aantal gleuven beschikbaar waarmee je de kabels kan wegwerken. Het grootste gat bevind zich naast de voeding. In onderstaande afbeelding kan je duidelijk de plaats van de cablemanagement gleuven zien:


Op onderstaande afbeelding zie je de achterkant van de behuizing, je kan goed zien dat er voldoende ruimte aanwezig is voor het wegwerken van kabels. Een erg groot voordeel van deze behuizing is toch dat er voldoende installatie ruimte is voor het installeren van een grote CPU Cooler.

 

Het installatieproces

Om de behuizing omptimaal te testen hebben wij ervoor gekozen om een systeem in te bouwen zodat jullie kunnen zien op foto’s hoeveel ruimte er is voor High end videokaarten en het cable management. We hebben voor de behuizing de volgende onderdelen gebruikt:

We begonnen met het monteren van het moederbord dit was erg gemakkelijk door de grote ruimte welke aanwezig was in de behuizing. Ook bij deze behuizing was er weer een tablet te vinden waarop je makkelijk kon aflezen hoe je de afstandbusjes moet installeren. Dit is een erg makkelijk hulp middel.
Moederbord:
Het moederbord monteren is eigenlijk binnen enkele seconden gebeurd, er is voldoende ruimte om alles vast te schroeven en het moederbord past prima op zijn plaats. In onderstaande afbeelding kan je duidelijk het moederbord bekijken van MSI. Zoals je op onderstaande afbeelding duidelijk kan bekijken is er voldoende ruimte aanwezig om de kabels weg te werken.
Deze review was niet mogelijk zonder de hulp van MSI. Het gaat hierbij om een Z77A-G43 moederbord welke is voorzien van een aantal erg goede functie’s. Wij hebben dit moederbord uitgebreid getest en wij vinden dit persoonlijk een erg goed moederbord met veel mogelijkheden op gebied van overklokken en functie’s.
Meer informatie over dit moederbord? wij hebben uiteraard ook een volledige review geschreven met een hoop informatie en foto’s. De review is te bekijken op de volgende pagina: http://technieuws.com/12913/msi-z77a-g43-moederbord-review/
Voeding:
Natuurlijk is er ook een voeding nodig voor een werkende pc. Er is ruimte genoeg voor een grote voeding en er is voldoende ruimte om de kabels weg te werken via het achterpaneel. Wil je de airflow ( koeling ) optimaal dan raden wij uiteraard een modulaire voeding aan. Hierdoor kan je zelf bepalen welke kabels je gebruikt en niet, de kabels die je niet gebruikt kan je makkelijk los koppelen.
Het ergste voor een computer is stof, Coolermaster heeft daarom gekozen om een stoffilter te plaatsen onder de voeding. Hiermee zal het meeste stof buiten de computer blijven.
Erg makkelijk is dat je het stoffilter kan verwijderen om deze zo schoon te maken. Met deze functie heeft deze behuizing zeker een + punt.
DVD Drive:
Nadat we de voeding hebben geplaats gaan we verder met de DVD-Drive. Dit is echt heel erg makkelijk omdat deze behuizing is voorzien van een klik systeem waardoor je zonder het gebruik van een schroeven draaier de DVD-drive kan monteren.
Allereerst verwijderen we het mesh paneel aan de voorkant. Hierna kan je gemakkelijk de DVD-drive  installeren door deze op zijn plek te schuiven.
Nadat de DVD-Drive op zijn plaats zit kan je hem vast zetten door middel van het klik systeem, het enige wat je moet doen is de schuif op “Lock zetten”. De DVD Drive zit erg goed vast en er is geen beweging in te krijgen. Dit is dus een mooi systeem wat het oude schroef systeem vervangt.
Kabels aansluiten:
Normaal gesproken ben je het langs bezig om alle kabels aan te sluiten, bij deze behuizing was dit een erg gemakkelijk klusje omdat er veel ruimte aanwezig is voor de kabels. We begonnen eerst met de voeding kabels. Dit zijn altijd de meeste kabels dus deze gaan gelijk via de cablemanagement gaten naar achter.
Nadat we de voeding kabels via het achterpaneel hebben aangesloten zijn de connector’s aan de beurt. We begonnen met de audio connector. Deze kabel kon erg mooi onder het moederbord door waardoor de kabel bijna niet meer zichtbaar is. Op onderstaande afbeelding kan je goed zien hoeveel ruimte er nog beschikbaar is tussen de voeding en het moederbord:
De overige connectors en de USB aansluitingen zijn ook erg goed weg te werken door middel van de cablemanagement mogelijkheden. Op onderstaande afbeelding kan je duidelijk bekijken hoeveel ruimte er nog vrij is voor meer kabels:
CPU Cooler:
Het laatste onderdeel  is de CPU Cooler, voor deze review maken we gebruik van een Coolermaster Hyper 612 S CPU Cooler, dit is niet de kleinste koeling dus een goed voorbeeld om te laten zien hoeveel ruimte er aanwezig is in de behuizing.
Allereerst de onderdelen:
Deze CPU Cooler bevat een erg duidelijke handleiding daarom is het installeren heel erg makkelijk al raden wij het gebruik van een 2de persoon wel aan. We begonnen eerst met het monteren van de onderdelen, voor onze test maakte we gebruik van socket 1155. Er zijn ook andere manieren voor socket 1156, en bijvoorbeeld AMD. Op onderstaande afbeelding zie je het complete plaatje van de montage:
Nadat bovendstaande proces is voltooid kan de CPU Cooler geïnstalleerd worden, dit is redelijk lastig omdat je zowel aan de voorkant en achterkant moet zijn. Daarom raden wij een extra persoon zeker aan als het moederbord al is geïnstalleerd in de behuizing.
Om de backplate te monteren is er voldoende ruimte aanwezig. Ook kan je de cpu cooler makkelijk weer verwijderen zonder het hele moederbord te demonteren, dat is ook zeker een + punt bij deze behuizing.
En dan nu het eindresultaat van de CPU Cooler. Het is een flink grote cooler maar het past wel volledig bij het design van de behuizing. Ook de koel mogelijkheden zijn zo een stuk beter waardoor de overclock functionaliteiten van het moederbord ook goed gebruikt kunnen worden.
Al het Hardware is geïnstalleerd en de kabels zijn allemaal goed weggewerkt voor een optimale airflow. Ook aan de achterkant van de behuizing is er voldoende ruimte aanwezig om de kabels netjes weg te werken zodat deze uit het zicht blijven. Op onderstaande afbeelding kan je de achterkant bekijken nadat alle kabels zijn aangesloten:
Het resultaat binnenkant:

Het resultaat van het cable managment is zeer goed. Alle kabels kunnen goed worden weggewerkt  er is ruimte genoeg. En er zijn voldoende Cable managment gaten aanwezig. Hieronder is een overzicht te bekijken van een aantal foto’s. Wij vinden dat deze behuizing prima geschikt om alle kabels goed weg te werken. Zoals je kan zien is bijna geen een kabel in het zicht wat de airflow ernstig zal verminderen:

 

Het resultaat Buitenkant:

Conclusie:

Coolermaster levert met de Storm Scout II een zeer fraaie  behuizing af welke geschikt is voor alle doeleinden. Zo is de behuizing prima te gebruiken als Game PC/ Lan PC maar ook als een nette degelijke en stille behuizing welke niet te veel lawaai maakt door alle ventilatoren.

Het uiterlijk ziet er erg stoer en game achtig uit. Ook is het design erg mooi omdat er een window aanwezig is en doordat de fan aan de achterkant een aantal rode leds heeft krijgt de behuizing een stoer effect. Het grote voordeel van deze behuizing is dat overal voldoende ruimte aanwezig is voor het wegwerken van kabels hierdoor is er voldoende airflow aanwezig.

Bij het begin zagen we dat de behuizing standaard maar is voorzien van 1 ventilator, deze is geplaats aan de achterkant van de behuizing. Wij dachten eerst dat de koeling een stuk minder zal zijn omdat er maar 1 fan is geplaats. Maar dit is zeker niet zo en is hetzelfde als een behuizing met een fan aan de voorkant. Dit komt doordat de behuizing is voorzien van veel mesh panelen, en aan de bovenkant is voorzien van een groot rooster.

Deze Storm Scout II is een erg goede opvolger van zijn voorganger de Coolermaster Scout. Voornamelijk de binnenkant is erg goed aangepast en voorzien van betere cable managment optie’s. Tot op heden zijn wij niet echt grote verbeterpunten tegen gekomen, het zou eventueel mooi zijn als er iets meer leds worden toegevoegd waardoor het effect iets groter is. Ook een fan controller zal erg handig zijn om zo de ventilator snelheid te bepalen.

Ben je opzoek naar een stille en mooie kast welke erg veel functie’s heeft op gebied van cablemanagement en koeling? Dan kunnen wij de CM Storm Scout II zeker aanraden omdat dit gewoon een erg goede kast is welke geschikt is voor alle doeleinden.

Goede punten:

  • Tool-less kast
  • Airflow is erg goed
  • Voldoende ruimte
  • Cable managment
  • Stoffilter voeding
  • Makkelijk montage systeem SSD, HDD
  • Aan-uit knop led fan
  • Draag hendel
  • USB 3.0 aansluitingen
  • uitbreidingsmogelijkheden
  • Erg goede koeling
Verbeter punten:
  • Fan Controller( was mooi geweest)
  • Rode led fan aan voorkant (voor meer effect)
  • Geen meegeleverde bracket/mesh panel voor 3,5″ device

Graag ontvangen wij feedback op onze review. Voor meer informatie over de behuizing verzoeken wij u naar de website van Coolermaster deze is hier te bekijken.

Wij geven deze behuizing 5 sterren

Vorig artikeliPhone 5 kost Apple 167,50 dollar aan onderdelen
Volgend artikelSamsung maakt anti-iPhone reclame

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in