Microsoft heeft veiligheidslek Internet Explorer verholpen

Microsoft heeft vandaag bekend gemaakt dat er een oplossing is voor het probleem in de Internet Explorer browser. De afgelopen dagen adviseerden diverse instanties consumenten tijdelijk een andere browser te gebruiken.

Afgelopen vrijdag is het probleem/lek ontdekt door een veiligheidsonderzoeken uit Luxemberg. Zijn computer werd geïnfecteerd terwijl hij een computerserver aan het analyseren was die vorig jaar gebruikt werd voor de lancering van een cyberspionage campagne in de chemische en defensie industrie. Later vond het veilighedisbedrijf nog drie servers die websites hosten met besmette software die het lek in Internet Explorer misbruikten.

Microsoft laat in een verklaring weten dat de overgrote meerderheid van Internet Explorer gebruikers niet aangevallen zijn als gevolg van het lek. IE is de op één na meest gebruikte internetbrowser ter wereld met een marktaandeel van circa 33 procent. Google’s Chrome browser staat volgens cijfers van Statcounter op de eerste plaats met een marktaandeel van 34 procent.

Bij computergebruikers die de automatische update functie van Windows hebben ingeschakeld wordt de veiligheidsoplossing automatisch geïnstalleerd dit is ook geldig voor Windows 7 en Windows 8.

Je kan er ook voor kiezen om de update handmatig te installeren.

Via: Telegraaf.nl

 

Vorig artikelStaking bij Franse lancering iPhone 5
Volgend artikeliPhone 5 vanaf nu te bestellen/ pre-orderen bij T-Mobile

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in