iPad mini review/ hands-on

Vandaag heeft Apple tijdens een evenementen een nieuwe iPad mini aangekondigd. Deze iPad is voorzien van een klein 7.9 inch LCD scherm welke werkt op een resolutie van 1024×768. Net zoals de iPhone 5 is de iPad mini voorzien van de nieuwe lighting connector, hierdoor is de iPad erg compact en werken de nieuwe lighting kabels perfect, hieruit kunnen we ook opmaken dat Apple de lighting kabel als nieuwe standaard gebruikt bij de nieuwe Apple producten.

intern vind je een dual-core A5-chip, een FaceTime HD-camera en een 5 megapixel iSight-camera. Ook krijg je LTE-ondersteuning, 802.11 a/b/g/n Wi-Fi en een Lightning-connector. Volgens Apple gaat de batterij 10 uur mee. De ipad mini is voorzien van een unibody behuizing welke gemaakt is van glas aan de voorkant en aluminium aan de achterkant, net zoals bij de vorige iPads is deze iPad mini ook voorzien van een aantal smartcovers.

De prijzen zijn nog wel behoorlijk duur aangezien de iPad mini verkocht zal worden vanaf 329 dollar. Engadget heeft de iPad mini als een van de eerste weten te machtigen en heeft uiteraard prachtige foto’s geschoten.

Review:

De iPad mini heeft ook een aantal nieuwe accesoires waaronder de nieuwe iPad Smartcovers deze nieuwe smartcover is leverbaar in 5 verschillende kleuren waaronder rood. De iPad mini heeft ook een magneet waardoor je makkelijk de cover eraf kan halen, de cover hebben we ook al eens gezien bij de iPad 2 en iPad 3.

Het scherm is erg scherp en de zijkant naast het scherm van de tablet is uitgevoerd met glas, de achterkant is voorzien van een metalen achterkant. De voorkant is een geheel, aan de zijkant is een metalen rand zichtbaar met ronden hoeken. Op onderstaande afbeelding kan je duidelijk een impressie bekijken van de voorkant:

Aan de onderkant van de tablet is een dock connector zichtbaar samen met twee speakers. De nieuwe dockconnector is de lighting connector en is een stuk kleiner dan de voorgaande versie. Op onderstaande afbeelding kan je goed zien hoe dun de iPad Mini is, en dat je hem erg makkelijk kan bedienen met één hand.

In vergelijking met de nieuwe iPad retina is de tablet erg compact, vandaar ook de naam iPad mini. De rand rondom het scherm is ook erg compact hierdoor is de tablet niet al te groot en makkelijk vast te houden. Bij de iPad retina zie je nog wel een dikke rand zitten, hierdoor is de tablet gelijk een stuk dikker.

Video’s

Vorig artikelApple kondigt nieuwe iPad mini aan
Volgend artikelReview: Wolfgang SE Smartphone

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in