Buma stemra/KLPD/Ukash virus makkelijk verwijderen

Het beveiligingsbedrijf BitDefender heeft een gratis tool ontwikkeld waarmee het mogelijk is om het politievirus binnen enkele seconden tot minuten te verwijderen. Het virus vergrendeld de computer en weergeeft een scherm waarmee een betaalscherm zichtbaar is.

Het politie virus, dat in Nederland ook al veel slachtoffers heeft gemaakt, vergrendeld computers door zichzelf aan de Winlogon\Shell registersleutel toe te voegen, door deze sleutel wordt de toegang tot Windows geblokkeerd en zal er een speciaal scherm getoond worden met de “melding”.

BitDefender heeft een handige tool ontwikkeld waarmee het virus binnen enkele seconden wordt verwijderd. Gebruikers zetten de tool op een usb-stick vanaf een schone computer, je moet er voor zorgen dat de geïnfecteerde computer is ingeschakeld  in veilig modus met opdrachtprompt. Vanuit de veilige modus kan de tool gedraaid worden.

Het is nog onduidelijk of het programma op alle versies werkt, maar het is zeker het proberen waard aangezien dit soort virussen meestal lastig te verwijderen zijn. De nieuwe tool kan je op deze pagina downloaden

Vorig artikelNieuwe trailer GTA V vrijgegeven
Volgend artikelToshiba komt met nieuwe AT300SE Jelly Bean tablet

2 REACTIES

  1. Eerdaags heb ik het virus eenvoudig weten te elimineren door onmiddellijk de laptop af te zetten door de powerknop in te drukken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in