iPhone 5 accu snel leeg door iOS 6.0.2 update

Onlangs heeft Apple de nieuwe iOS 6.0.2 update uitgebracht, deze update heeft een aantal WiFi problemen opgelost. De update heeft er ook een nieuw probleem bij gekregen aangezien de accu sneller leeg gaat dan de vorige versies.

Veel gebruikers klagen op diverse websites over het probleem, ook zijn er veel klachten te vinden in de fora van Apple. De update is uitgebracht voor de iPhone 5 en iPad mini omdat er veel problemen waren met de WiFi verbindingen. Veel gebruikers melden dat de batterij erg snel leeg gaat.

Waarschijnlijk hebben de problemen te maken aangezien de WiFi ontvanger meer batterijvermogen nodig heeft om goed te functioneren. Dit lijkt te worden ondersteund door gebruikers die melden dat de telefoon in vliegtuigmodus geen batterijproblemen lijkt te hebben.

Apple heeft nog geen reactie gegeven over het probleem van de iPhone 5, de iPad mini heeft op iOS 6.0.2 geen problemen met accu.

13 REACTIES

 1. Exact hetzelfde probleem en dit met iOS 6.1.4. Iphone 5 rond 9u00 losgekoppeld van de draad.
  Tegen 19u00 gezakt tot minder dan 1 % en gewoonweg uitgevallen. 3 telefoontjes en paar berichten gestuurd. Voor de rest weinig mails binnengelopen. Dit is niet werkbaar en onaanvaardbaar voor een toestel in deze prijscategorie !

 2. Gewoon gsm op werk leggen, zonder intensief gebruik of spelletjes, en ’s avonds zit ik aan 25 pct. Na half uurtje spelletje spelen op metro heb ik dan nog zo’n acht procent. Bah. En nee, ik wil niet de 17 menu’s doorlopen om wifi en/of 3G elke keer af te zetten. Als dat de raad is van Apple, kunnen ze het op zijn minst wat bereikbaarheid maken qua optie. En dan nog. Een smartphone is een smartphone, anders koop ik wel een phone.

 3. Ik heb nu een week mijn IPhone 5. Hiervoor de 4 gehad. Die ging ook snel leeg maar deze nieuwe nog sneller! Je ziet terwijl je de telefoon gebruikt het batterijpercentage afnemen!
  Een halve dag en hij is al bijna leeg!
  Ik sluit de Apps al meteen die ik gebruikt heb.
  Dit is toch niet normaal voor zo’n dure telefoon?

 4. Ik heb mijn iPhone net nieuw en ook gelijk geüpdatet maar hij is serieus na 5 à 6 uur helemaal leeg. Ik heb zo juist alles moeten uit zetten zoals 3G, uitloggen op iTunes, weer app, locatie gedoe, tijd auto instellen, zeg maar gerust alles! En nog gaat die snel leeg?

 5. zelfde probleem hoop dat deze update goed is die nu te downloaden is ,
  anders neem ik mijn oude telefoon weer!!! en dat voor 700 euro

 6. ik heb inderdaad het zelfde probleem als jullie dat hij binnen 4 uur helemaal leeg is mijn iphone 5 ik heb hem net nieuw en het heeft me veel gekost zal er een update komen denken jullie? of zal er wat aan gedaan worden ik weet het niet maar maak alsjebliefd effe een nieuwe iOs update dat de accu langer aan blijft

 7. puhahahaha je betaalt 700 euro voor een telefoon die niet eens 4 uur meegaat.Heb een standaart telefon samsung E1200 (geen smartphone)gekocht voor 15 euro bij phonehouse batterijduur 2 weken……

 8. Yep! Ik heb hetzelfde probleem. Volgens mij begon het toen ik ‘m een keertje helemaal uitgeschakeld had. Of toen ik de nieuwe Google Maps app had geïnstalleerd. Hij ligt hier op werk gewoon aan een wifi netwerk, met Facebook, Gmail en What’s app in de Push. Maar voorheen kon ik makkelijk 1,5 dag, nu nog maar een halve.

  Belachelijk. Op veel Amerikaanse fora wordt dit probleem aangekaart, maar een oplossing is er niet.

 9. Wat is dit voor een rotzooi. Twee dagen lang moet ik mijn telefoon aan de lader zetten. Ik durf niet eens een abondje weg omdat ik weet dat die binnen 2-3 uurtjes leeg gaat. Doe er snel wat aan, want ik heb ook €700 betaald voor zo’n apparaat!!!! :@

 10. Zooitje een mooie telefoon mar na de laatste update.
  een puinhoop geworden loopt snel leeg mijn batterij.
  Zal Apple vragen op uit leg anders na deze tel een ander merk mag nooit gebeuren met z,on tel als de Iphone 5,
  Zal ios 6.01 er weer opzetten dit werkt niet……

 11. Ik onderschrijf het verhaal van Rian volledig. Belachelijk dat de batterij van een dergelijk toestel al binnen ca 3 tot 4 uur totaal leeg is.

 12. Na de update van mijn Iphone 5 is mijn batterij ook binnen halve dag leeg maar heb ik nu ook Wifi problemen.
  Die had ik voorheen niet!!!!! Toestel is zo niet werkbaar meer. Wat een drama. Dus nooit updaten als het toestel gewoon werkt.

 13. Vrijdag idd update gedaan met mijn iphone 5. Vrijdagnacht lag de iphone aan de lader, zaterdag ochtend er vanaf gehaald(100% opgeladen). Even op Facebook gezeten en daarna naar mn werk gegaan. Binnen 3 uur was hij helemaal leg en was ik de hele dag niet bereikbaar, want ik heb geen lader mee naar mn werk omdat de iphone normaal gesproken 1 hele dag aan blijft… Ik hoop dat er snel een oplossing voor komt! Want ik heb niet bijna 700 euro betaald voor een telefoon die bijna de hele dag aan de lader moet!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here