Huawei Ascend D2 en Ascend W1

In het vorige artikel lichtte ik u in over de Huawei Ascend Mate, het nieuwe vlaggenschip met het enorme Full HD scherm van 6,1 inch. In dit artikel ga ik het hebben over de 2 andere Huawei telefoons, namelijk de Ascend D2 en de Ascend W1.

Yu CengDong, Senior VP van Huawei, kon het nieuws niet langer voor zich houden en plaatste op Weibo (de Chinese variant van Twitter) informatie over ‘nieuwe’ Huawei toestellen. De topman liet weten dat de toestellen volgende maand tijdens de bekende CES beurs worden aangekondigd. De CES is een grote elektronica beurs in Las Vegas (Amerika) waar bekende fabrikanten hun nieuwe uitvindingen presenteren. Zoals bijvoorbeeld Huawei deze telefoons, en Samsung een flexibel scherm.

Huawei staat bekend om zijn goede en innovatieve telefoons die vooral erg betaalbaar zijn. De laatste tijd zet Huawei vooral in op een nieuwe markt, namelijk Europa. In China is Huawei een enorm groot en goedlopend bedrijf, maar in Europa nog redelijk onbekend. Dat gaat hopelijk de komende tijd veranderen, want Huawei levert goede telefoons af.

De Huawei Ascend D2

De Ascend D2 is de opvolger van de Ascend D1 (erg origineel) en beschikt over een 5 inch 1080p scherm. Onder de motorkap bevindt zich een K3V quadcore processor die geklokt wordt op 1,5 Ghz. Verder weten we al dat de D2 een 13 megapixel camera achterop heeft zitten. Over een eventuele camera aan de voorzijde weten wij nog niets. Het toestel draait momenteel op Android 4.1 Jelly Bean met Huawei’s eigen skin ‘Emotion UI’, het is nog onduidelijk of er een update naar 4.2 gaat plaatsvinden. Het toestel wordt al verkocht in China, maar of de Ascend D2 ook naar Europa komt weten wij nog niet. Over een prijs is ook nog niets bekend, al zal die niet erg hoog zijn aangezien de Ascend Mate (die beschikt over een 6,1 inch Full HD scherm en qua specificaties een stuk beter is) in China omgerekend 360 euro kost.

De Huawei Ascend W1

Deze telefoon is qua specificaties wat minder dan de Ascend D2 en de Ascend Mate, maar dat houdt wel in dat de verkoopprijs ook lager wordt. Met zijn 4 inch WVGA scherm, een 1,2 Ghz dual-core processor en een 2000 mAh batterij is de W1 geen uitblinker, maar een mid-range toestel. De W1 is vooral een toestel voor de niet te veeleisende gebruiker die geen ‘smartphone van het jaar’ hoeft, maar een goedwerkende telefoon voor een goede prijs. De telefoon heeft 512 MB werkgeheugen aan boord en een 5 megapixel camera waarmee je toch redelijk scherpe foto’s en video’s maakt. Draait de Ascend D2 op Android, de W1 gaat draaien op Windows Phone 8(WP).

Huawei levert met de Ascend W1 een goede telefoon af, die waarschijnlijk een lage prijs meekrijgt. Het is niet s’ werelds beste smartphone, maar gezien de specificaties kan dit nog wel eens een grote hit worden. De telefoon is in verschillende kleuren opgedoken (blauw, roze & wit), en wie weet komen daar nog meerdere kleuren bij, denk bijvoorbeeld aan zwart, rood en groen.

Ook hier weten wij nog niet of de W1 naar Europa komt, maar volgens geruchten gaat de W1 in Amerika de verkoop in voor 317 dollar, wat omgerekend ongeveer 240 euro is.

 

Vorig artikelHuawei Ascend Mate; 6,1” scherm met Full HD resolutie
Volgend artikelDuidelijke foto’s Blackberry 10 toestel uitgelekt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in