Canon onthult nieuwe camera’s en camcorders

Canon heeft op de elektronicabeurs CES diverse nieuwe camera’s en camcorders aangekondigd, waaronder een camera met Wifi, om zo geschoten kiekjes meteen te delen via sociale media.

PowerShot N

De PowerShot N beschikt over een 2,8 inch touchscreen dat onder andere gebruikt kan worden om scherp te stellen met aanraking van een vinger. Het toestel heeft 12,1-megapixelsensor en voorop de camera zit een 8x zoomlens. Daarnaast kan de PowerShot N Full-HD video-opnames maken. Ook beschikt de camera over Wifi en is er de mogelijkheid genomen foto’s te bewerken door middel van diverse fotofilters. Tevens kun je foto’s direct delen via sociale media zoals Twitter en Facebook. De camera komt in april dit jaar in de Nederlandse schappen terecht voor een adviesprijs van 329 euro.

Meer fotocamera’s

Naast de PowerShot N introduceerde Canon nog drie nieuwe PowerShot camera’s (A3500 IS, A2600 en A1400) en een nieuw model wat binnen de compacte IXUS-lijn valt, genaamd de IXUS 140. De bovengenoemde camera’s liggen komen in februari en maart dit jaar in de winkels te liggen voor adviesprijzen variĆ«ren van 119 tot 199 euro.

Camcorders

Behalve camera’s komt Canon ook met nieuwe camcorders, vier om precies te zijn. Het nieuwe topmodel (de Legria HF G25) beschikt over een lens met 10x optische zoom en beeldstabilisatie. Deze camcorder is het duurste van de vier en krijgt een adviesprijskaartje mee van maar liefst 1099 euro. De HF G25 komt in mei op de markt.

De andere drie modellen (de Legria HF R406, de HF R46 en de HF R48) zijn wat specificaties betreft wat minder, maar dat resulteert ook in een lagere prijs. De bovengenoemde camcorders krijgen een adviesprijs van 299, 399 en 499 euro mee en verschijnen in maart in de winkels. De drie instapmodellen binnen de Legria-serie nemen video’s op in Full-HD resolutie en de R46 en de R48 zijn bovendien voorzien van Wifi-ondersteuning.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here