Belangrijke applicaties nu ook naar Ford en GM auto’s

Autofabrikanten Ford en General Motors (GM) hebben beiden een systeem ontwikkeld waarmee het mogelijk is applicaties te gebruiken in de auto.

Ford

Er zijn al verschillende applicaties beschikbaar, ook al is het de bedoeling dat de eerste auto’s die dit systeem ondersteunen pas eind dit jaar de fabriek verlaten. Er zijn bijvoorbeeld al apps van Amazon en Rhapsody die muziek doorsturen naar de autospeakers. Daarnaast zijn er al verschillende navigatie- en nieuwsapps die gebruik maken van het door Ford ontwikkelde systeem. Zo kun je radioprogramma’s van de Wall Street Journal beluisteren en leest de app van de Amerikaanse krant USA Today de nieuwskoppen voor. Het systeem van Ford heet Applink API en wat opvallend is dat het net zoals Android open is. Iedereen kan er gebruik van maken, dus ook concurrenten, meldt Wired. De reden is dat Ford hiermee hoopt de grootste speler wat betreft auto-applicaties te worden, net zoals Android dat nu is op de smartphonemarkt. Je maakt via de speciale smartphone app verbinding met het systeem.

General Motors

Bij General Motors (GM) pakken ze het anders aan. Net als Ford presenteerde GM een eigen appsysteem voor in de auto. Maar waar de apps van Ford via de smartphone werken, draait die van GM rechtstreeks op de boordcomputer. Volgens Techcrunch hebben onder andere muziekdiensten TuneIn en Slacker al een applicatie klaarstaan voor het GM systeem, net als de weerdienst The Weather Channel.

Welke automerken gebruik gaan zullen gaan maken is nog onbekend. Onder GM vallen onder andere de automerken Opel, Chevrolet en Cadillac.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here