Kingston presenteert 512 GB & 1TB Flash-drive

Tijdens de CES worden naast televisies, tablets en smartphones ook andere gadgets onthult. Kingston Digital presenteerde bijvoorbeeld een nieuwe Flash-drive. De DataTraveler HyperX Predator 3.0 zal in twee varianten op de markt verschijnen, één met een opslagcapaciteit van 512 GB en één van 1TB.

De specificaties van deze nieuwe Flash-drive zijn niet mis, de Predator 3.0 biedt ondersteuning voor het huidige USB 3.0, maar is ook al gecertificeerd voor de nieuwe SuperSpeed USB 3.0-standaard die doorvoersnelheden tot 10Gb/s kan realiseren. Kingston claimt dat de Predator 3.0 met behulp van de normale USB 3.0 snelheden leessnelheden van 240 Mb/s haalt en een schrijfsnelheid van maar liefst 160 Mb per seconde. Daarnaast kan de Flash-drive ook gebruikt worden in USB 2.0-poorten, maar omdat die verouderd zijn daalt de lees- en schrijfsnelheid naar slechts 30Mb/s.

De versie met een opslagcapaciteit van 512 GB wordt inmiddels al verkocht voor een adviesprijs van 1750 (!) dollar, of hij ook naar Nederland komt is niet bekend. Een adviesprijs voor de 1 TB-versie is nog niet bekend, evenmin wanneer en waar hij beschikbaar komt.

Vorig artikelBelangrijke applicaties nu ook naar Ford en GM auto’s
Volgend artikelAndroid 4.1.2 update komt ook naar de Galaxy SII

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here