Huawei presenteert Ascend W1 met Windows Phone 8

Toen Microsoft Windows 8 aankondigde noemde ze 3 partners; Nokia, HTC en Samsung. Inmiddels draaien diverse toestellen al op Windows Phone 8 (WP8), zoals de gehele Lumia serie van Nokia en de Windows Phone 8X van HTC. Maar nu is er een nieuwe speler op de markt: Huawei. Het Chinese bedrijf zal met de Ascend W1 de concurrentie aangaan met de andere partijen, andere telefoons die draaien op WP8 moeten snel gaan volgen. Directe concurrenten van de Ascend W1 zijn de HTC Windows Phone 8S en de Nokia Lumia 820.

De Ascend W1 gaat zoals al eerder gezegd draaien op Windows Phone 8 en heeft een scherm van 4 inch. Het toestel draait op een dual-core Snapdragon S4 processor met een kloksnelheid van 1,2 Ghz. Het toestel heeft 512 MB RAM geheugen en 4 GB intern geheugen, wat uit te breiden is door middel van een micro-SD kaartje met een maximum van 32 GB. De accu heeft een capaciteit van 1950 mAh en het toestel is 10 millimeter dik.

De Ascend W1 moet het niet hebben van zijn uitmuntende specificaties, Huawei gaat met deze telefoon voor de wat minder veeleisende doelgroep. Het scherm krijgt een respectabele grote van 4 inch, heeft een 1,2 Ghz dual-core processor en is 10 millimeter dik. Goed genoeg voor normale gebruikers, wie weet volgen later nog betere toestellen voor de consumenten die echt een high-end model willen. Momenteel zijn er al verschillende Huawei toestellen te koop met betere specificaties, maar die draaien op Android en hebben een hogere prijs.

Waar de Ascend W1 het wel van moet hebben is zijn prijs. Een prijs is nog niet genoemd, maar gezien de specificaties en het feit dat hij de directe concurrentie moet gaan verslaan zal die niet erg hoog uitvallen. Een specifieke datum wanneer het toestel in de winkels moet liggen is nog niet genoemd, al heeft het bedrijf wel bekend gemaakt dat de Ascend W1 in 2013 verwacht kan worden in de Verenigde Staten.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here