Tabletverkoop explodeert dit jaar tot 180 miljoen stuks

Het aantal verkochte tablets gaat in 2013 mogelijk richting de 180 miljoen stuks. Het gaat hier om een wereldwijde verkoop, en het is nog een schatting. Het onderzoeksbureau IDC heeft op basis van verschillende onderzoeken voorspelt dat er dit jaar 170 tot 180 miljoen tablets verkocht gaan worden. Dit is een enorme stijging ten opzichte van 2012, we zien hier een groei van bijna 30 procent.

Afgelopen jaar zijn er wereldwijd ongeveer 130 miljoen tablets verkocht, en dit jaar moeten er tot 180 miljoen over de toonbank gaan. De enorme groei in de tabletmarkt komt door de populaire 7 inch tablet. Deze is vaak relatief goedkoop en handig mee te nemen. Voorbeelden hiervan zijn de Amazon Kindle Fire en de Nexus 7. Bronnen binnen de tabletindustrie zijn er van overtuigd dat Android tablets het dit jaar gaan winnen van de iPad (mini), wat voornamelijk komt door de lagere prijs.

De verkoop van 9 inch tablets groeide afgelopen jaar met 35 procent naar ruim 73.4 miljoen verkochte toestellen. De verkoop van 7 inch tablets explodeerde zelfs; de verkoop daarvan is in 2012 bijna verdubbeld naar ruim 41.1 miljoen stuks. Dit aantal vormde ruim 32 procent van de totale tabletverkoop van vorig jaar. IDC verwacht dat 7 en 8 inch tablets de markt gaan overheersen. Volgens hun gaan 7 en 8 inch tablets voor ruim 60 procent van de totale tabletverkoop zorgen. Dit is bijna een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar.

De populairste 7 inch tablets zullen dit jaar de Kindle Fire van Amazon en de Nexus 7 van Google worden. De verwachting is dat ruim 10 miljoen stuks van deze twee tablets over de wereldwijde toonbank zullen gaan. Een andere tablet die voor een groot succes zou gaan zorgen is de nieuwe Acer B1-A7. Dit komt omdat hij een goede prijs/kwaliteit verhouding heeft. (best goede specificaties en een adviesprijs van €140,-) Waarschijnlijk zullen veel mensen zo’n goedkope tablet kopen om ervaring met een tablet op te doen, een eerste instapmodel zeg maar.

Ook het grote Zuid-Koreaanse Samsung gaat een goed jaar tegemoet: volgens de verwachtingen gaan ze meer dan 30 miljoen tablets verkopen. Voorbeelden van populaire Samsung tablets zijn de Galaxy Tab 2 (7” & 10.1”) en de Galaxy Note 10.1. Ook voor Microsoft is er hoop, de Nederlandse introductie van de Microsoft Surface met Windows 8 Pro begin dit jaar zou wat beter gaan dan eerder werd verwacht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here