Review: Teufel Concept D 500 THX speakerset

Teufel staat al langere tijd bekend om kwaliteitsproducten welke verkocht worden voor een goede en redelijke prijs in vergelijking met de concurrenten.  Met dank aan Teufel publiceren wij onze eigen review van de Teufel Concept D 500 THX speakers. De THX D500 is een 2.1 speakerset welke momenteel verkocht wordt voor 399,99 euro, de advies prijs is 499,99 euro. De speakerset is speciaal gericht voor PC systemen.

De Concept D 500 set bestaat uit twee speakers en een subwoofer, zoals hierboven al te lezen is gaat het hierbij om een 2.1 geluidsset. Met een advies prijs van 499 euro is dit geluids systeem zeker niet goedkoop, maar Teufel staat bekend om kwaliteit en daarom zullen deze speakerset ook elke cent waar zijn. Op de website van Teufel zijn de speakers momenteel te bestellen voor 399,00 euro.

De speakerset:

Zodra de speakers uit de doos worden gehaald zie je en merk je dat de speakers echt van kwaliteit zijn. Je verwacht dat de speakers niet zo zwaar zijn maar dat zijn ze wel. Er is een 300 watt versterker aanwezig  met twee 165mm woofers en twee satellieten welke een inhoud hebben van bijna vier liter. Kortom de specificaties beschrijven dat deze set ook geschikt is voor een serieuze geluids set voor in woonkamer. In deze review zullen wij uiteraard bekijken of de speakers geschikt zijn voor naast de PC of dat deze set ook prima zijn kwaliteit  kan bewijzen in de woonkamer.

De sattelieten wegen 1,9 kilogram per stuk en de subwoofer is voor naast de PC een flinke jongen met een gewicht van 12,9 kilogram en een afmeting van 47,5 x 21 x 45,5 zeker niet de kleinste. Teufel wil met deze speakerset ook kwaliteit voor geluid achter de computer brengen. De twee boxen op je bureau naast je beeldscherm/laptop  zorgen voor kwaliteit geluid terwijl de subwoofer zorgt voor een goede bass waardoor deze speakers uiteraard goed geschikt zijn voor een stevig potje gamen en uiteraard kwaliteit muziek beluisteren. Het vermogen komt allemaal van de bassmodule aangezien er in de bassmodule een 300 watt versterker aanwezig is.

In de subwoofer zijn twee flexibele 165mm woofers aanwezig. In de subwoofer een een 300 watt versterker aanwezig welke een 220 watt vermogen reserveert voor de bas en 80 watt voor de satellieten. De speakerset wordt geleverd met een remote control met snoer waarmee je het volume en bashoeveelheid kan bedienen. Ook is het mogelijk om op de remote een microfoon en koptelefoon op aan te sluiten.

Specificaties:

In onderstaande tablet zijn enkele specificaties en afmetingen van de Satellieten en subwoofers zichtbaar, meer details over de specificaties zijn zichtbaar op de website van Teufel. De productpagina van Concept D 500 is via deze link te bekijken.

Specificaties satelliet:

Specificaties 
MerkTeufel
Speaker kanalen2.1
max. belastbaarheid (IEC - Long Term)60 watt
max. belastbaarheid (IEC - Long Term)90 watt
Tweeter (aantal)1
Tweeter (doorsnede)19 mm
Tweeter (materiaal)stof
woofer (aantal) 1
Woofer (doorsnede)100mm
Woofer (materiaal)Cellulose, gelaagd
Akoestisch principe2-kanaals
Opbouw behuizingGesloten
Netto volume3,80 Liter
Statief geïntegreerdJa
Bevestiging wandbeugelJa
SleutelgatophangingJa
Magnetische afschermingJa
CertificaatTHX
AansluitingSchroefklemmen, verguld

Afmetingen satelliet:

Lengte24,00 cm
Breedte11,50 cm
Hoogte27,50 cm
Gewicht2,50 kg

Specificaties subwoofer:

Specificaties 
Woofer (aantal)2
Woofer (doorsnede)165,00 mm
Woofer (materiaal)Aluminium
Compensatieopeningen1
Netto volume31,60 liter
SpikesJa
Magnetische afschermingJa
Cinch-ingangCinch / L/R, one pair
Cinch-ingang stereo1
Microfooningang 3,5 mm1
Koptelefoon uitgang 3,5mm1
Microfoonuitgang 3,5 mm1
Versterker - technologieClass D
Versterker-configuratie2.1
Versterkerkanalen3
Spanning220 - 230 Volt
Standby-functieJa
Standy verbruik0,90 Watt
Maximaal verbruik320 Watt

Afmetingen subwoofer:

Lengte 50,70 cm
Breedte21,00 cm
Hoogte47,50 cm
Gewicht12,90 kg

Verpakking: 

De speakers zijn goed en stevig verpakt in een grote doos, met veel bescherming. Het pakket bevat de volgende onderdelen:

 • Twee satelliet speakers
 • Een subwoofer
 • Bevestingsmateriaal
 • Steunen voor satteliet speakers
 • Remote control
 • Spikes
 • Stroomkabel
De speakers zijn standaard nog niet voorzien van aansluitingsmateriaal, deze speakers kunnen makkelijk aangesloten worden doormiddel van de Teufel 2.1 PC kabelset welke bij Teufel verkrijgbaar is voor een bedrag van 19,99 euro.  Deze aansluit set bevat de  volgende onderdelen:
 • 1 x 1m stereo-cinch-kabel
 • 1 x 15 m luidsprekerkabels AC 1015 CS
 • 1 x 1,5 m Y-adapter AC 5015 AP
Design:
Bovengenoemd hebben wij beschreven wat er allemaal aanwezig is bij de speakerset, nu zullen wij met enkele afbeeldingen het design tonen. Zodra je de speakers uit de doos haalt, merk je snel dat je kwaliteit in handen hebt, de speakers zijn zeker geen licht gewicht en zijn de satelliet speakers zijn van een redelijk formaat. De satelliet speakers zijn gemaakt uit plastic, maar dat zie je er zeker niet vanaf. De subwoofer is vervaardigd uit MDF. Zowel de satteliet speaker als de subwoofer hebben een afgewerkte voorkant met hoogglans zwart plastic.
De speaker heeft een aluminium ring rondom de tweeter en woofer waardoor het design persoonlijk erg goed is gelukt en staat zeker niet verkeerd op je bureau, aan de muur of in de woonkamer. Beide speakers zijn voorzien van een aluminium bevestigingen voet waarop je de speaker recht en horizontaal kan bevestigen.  In onderstaande afbeeldingen zijn de details zichtbaar van de twee speakers:
De speakers kunnen opgehangen worden aan een muur of rechtstreeks op het bureau worden geplaatst. Doormiddel van de 2 metalen stands kan je de speaker zowel rechtop als horizontaal bevestigen, om het verschil te tonen hebben wij een afbeelding gemaakt van beide mogelijkheden. Het design van de stands is simpel maar past goed bij de speakers.
Op onderstaande afbeelding zijn de twee mogelijkheden zichtbaar, onze voorkeur gaat uit naar rechtop maar dit is erg persoonlijk. Beide mogelijkheden ogen mooi en staat perfect in de woonkamer of natuurlijk op je bureau. Op beide speakers is onderop het logo van Theufel THX zichtbaar. THX is een certificaat en garandeert een hoog evenwichtig frequentieverloop, geen vervorming en hoog volumebereik.
De versterker bevat hetzelfde design als de speakers, de subwoofer is met zijn 12,90 kilo toch een redelijk zwaar gewicht, helemaal als je het vergelijkt met de concurrentie PC speakers welke vaak zijn uitgerust met een zwakke versterker en een kleine bassmodule. De subwoofer is vervaardigd uit MDF en afgewerkt met een hoogglans zwarte voorkant met een aluminium rand.
Ook is er aan de voorkant van de subwoofer een power knop aanwezig waarmee je de versterker kan aanzetten en kan uitzetten, als de versterker aanstaat wordt er een blauwe ring rondom de knop getoond, bij stand-by is de kleur rood. Standaard zijn er ook vier spikes meegeleverd waardoor de subwoofer van de grond komt, dit moet aangezien er aan de onderkant van de subwoofer  een compensatie opening aanwezig is. Ook zorgen de spikes ervoor dat er zo min mogelijk trillingen onbedoeld aan de vloer worden doorgegeven. In onderstaande afbeeldingen is het design zichtbaar van de subwoofer wat ons betreft heeft Teufel gezorgd voor een zeer mooi design wat perfect past op je bureau.
Het design ziet er in totaal erg goed uit, de de set sluit goed bij elkaar aan en de speakers en versterker heeft het zelfde design. De aluminium rand op zowel de speakers als bassmodule is ook erg strak uitgevoerd, om het geheel te tonen hieronder enkele afbeeldingen van het totale plaatje.

Aansluitingen
De speakers en subwoofer hebben ook een aantal aansluitingen aanwezig, in dit hoofdstuk zullen wij meer informatie beschrijven over de technische details en vooral de aansluit mogelijkheden van de speakerset. De meeste 2.1 speakersets zijn voorzien van een 2.1 speaker draad met een vaste lengte, het voordeel van de Teufel speakerset is dat deze zijn voorzien van schroefklemmen waardoor je de lengte naar eigen wens kan bepalen, de speaker kabels zijn niet meegeleverd waardoor jezelf ook de kwaliteit kan bepalen.

Als je de speakers binnenkrijgt zal je deze eerst moeten aansluiten en de kabels zelf op maat maken, wat bij ons erg gemakkelijk ging. De schroefklemmen werken makkelijk waardoor je zonder ervaring deze speakerset prima kan aansluiten. Het grote voordeel is ook dat jezelf helemaal kan bepalen waar je de speakers neer kan zetten, bij de meeste speakersets ben je vaak beperkt met de lengte van kabel waardoor je de perfecte positie vaak niet kan bereiken, of dat de kabel net een stuk tekort is. Kortom met deze speakerset kan je de configuratie, soort en lengte van de kabels zelf helemaal samenstellen en op maat aanleggen.

Qua aansluitmogelijkheden heeft deze Teufel Concept D 500 ook voldoende mogelijkheden. De Teufel Concept D 500 set beschikt over een analoge stereo ingang, dit is de meest gangbare aansluiting welke bijna op elk apparaat aanwezig is, hierdoor is het ook erg makkelijk om bijvoorbeeld een laptop/ computer of iPad aan te sluiten op de speaker set.

Aan de achterkant van de speakers zijn twee schroefklemmen aanwezig welke verguld zijn, ook zijn de Satelliet speaker geschikt voor een bananenstekker, de maximale doorsnede van een kabel is 4mm. De achterzijde van de speakers ziet er zo uit:

Ook op de subwoofer zijn de benodigde aansluiting aanwezig. Helaas is er geen digitale S/Pdif-ingang aanwezig, tegenwoordig zijn steeds meer geluidskaarten uitgerust met deze aansluiting, dit is wel jammer maar het gaat hierbij om PC speakers en deze zijn aan te sluiten doormiddel van de analoge stereo ingang. De volgende aansluitingen zijn aanwezig op de achterkant van de versterker:

 • Cinch ingang
 • Cinch-ingang stereo
 • Microfooningang 3,5mm
 • Koptelefoon uitgang 3,5mm
 • Microfoonuitgang 3,5 mm
 • Voeding aansluiting
 • Remote control

Aan de achterzijde van de subwoofer is ook een aansluiting aanwezig voor de remote control welke standaard meegeleverd wordt bij deze set. In het volgende hoofdstuk zullen wij enkele details beschrijven over de remote control.

Remote Control:

De set beschikt ook over een remote control welke in het zelfde design is uitgevoerd als de speakers. De remote is wel bedraad met een snoer lengte van 2 meter welke op de bassmodule wordt aangesloten. De remote heeft een aantal opties waaronder een volume knop en een knop voor het bijstellen van de bass hoeveelheid. Aan de voorkant van de remote zijn twee aansluitingen aanwezig waaronder een microfoon aansluiting en een koptelefoon aansluiting. Helaas ontbreekt er een aansluiting om bijvoorbeeld  een mobiele telefoon, mp3 of tablet aan te sluiten op de speaker set.

Het design is ook uitgevoerd met hoogglans zwart en voorzien van blauwe leds. Het regelen van de volume en de bass gaat doormiddel van twee draaiknoppen. Ook kan je via de remote de set uit en aanzetten, dit kan doormiddel van een klik op de volume knop.

Geluidskwaliteit:

Het belangrijkste van een speakerset is natuurlijk het geluid, en dat is uiteraard perfect bij deze speakerset. De subwoofer kan echt ongelooflijk hard, dit is erg leuk voor bijvoorbeeld een flink potje Call of Duty maar voor muziek hebben wij de bassmodule bijna op minimaal. Dit is een goed teken want de bass is zeker aanwezig en je kan zelf bepalen hoeveel bass je wil hebben. Als de bass vol open staat merk je dat goed. Tijdens muziek zetten wij de bass op 1,2 en tijdens gamen mag deze omhoog aangezien je de affecten en het ultieme game gevoel dan echt goed merkt.

Tijdens games is de bassmodule echt perfect, vooral tijdens racespellen en shooter games kan de bassmodule echt goed zijn werk doen, bij een race game geven de motoren echt een een perfect geluid weer. Tijdens schietspellen is het geluid ook erg goed, en geweren klinken krachtig en vooral erg realistisch. De verhouding tussen hoog, laag en midden is erg in balans, de bass is in aanwezig maar overheerst niet. Het geluid is ook erg helder en zuiver waardoor de muziek beleving met deze speaker optimaal wordt benut.

Elke genre klikt fenomenaal in vergelijking met andere  merken zoals bijvoorbeeld Logitech. Deze speakerset is dan ook bedoeld voor muziekliefhebbers welke ook naast de computer goede kwaliteit wil. De Concept D500 staat daarom ook in de top van de 2.1 computer speakers.

Conclusie:

Deze Teufel Concept D 500 speaker set is de top onder de 2.1 computer speakers. Als geld geen probleem is kunnen wij iedereen de Teufel Concept D 500 speakers aanraden. De bouwkwalieit van de speakers zijn erg goed en het design ziet er goed uit. Het belangrijkste van een speakerset is het geluid, en dat is bij deze speaker set prima in orde.

Deze set is een prima 2.1 set welke perfect geplaats kan worden op je bureau of zelfs in de woonkamer waar deze set prima voor zal dienen. Voor kwaliteit moet je dan ook wel een redelijk bedrag neer leggen, aangezien de speakers een adviesprijs hebben van 499,99 exclusief kabels(momenteel 399,99 euro bij Teufel)  is deze set niet goedkoop, maar wil je kwaliteit en een prima performance en een mooi design dan zijn deze speakers echt perfect. Persoonlijk vinden wij het geluid van deze set beter in vergelijking met andere pc geluids setjes van bijvoorbeeld Logitech.

Ook zijn er een paar kleine verbeter punten aanwezig: wij vinden het jammer dat er geen mogelijkheid is om een mobiele telefoon, tablet of mp3 direct op de remote te kunnen aansluiten. Een ander verbeter punt is het gemis van een digitale aansluiting. Maar alles bij elkaar is deze set echt de top onder de 2.1 speakers.

Sterke punten:

 • Erg mooi design
 • Goed afgewerkt/ materiaal
 • Goed geluid
 • Krachtige bas
 • Bereikbaarheid
Verbeter-punten
 • Geen aansluiting op remote voor mobiele apparaten ( iPad, mp3, Tablet, Smartphone)
 • Geen digitale aansluiting op de sub

De Teufel Concept D 500 THZ heeft een prachtige afwerking en beschikt over een prima geluidskwaliteit. Daarom geven wij deze speakerset de verdiende 5 sterren.

Meer informatie:
Wil je meer informatie over de Teufel Concept D 500 THZ speakerset? of wil je de speakers bestellen? Dan kan je het beste de website van Teufel bezoeken. Klik hier om naar de website van Teufel te gaan
[box type=”info”]Momenteel zijn de speakers bij Teufel verkrijgbaar voor een bedrag van 399 euro inclusief verzendkosten. Klik hier voor de aanbieding.[/box]
Afbeeldingen:

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here