Sony presenteert Tablet Z; 10,1” tablet met quadcore-processor

De geruchten over een nieuwe Sony tablet kwamen vorige week in een stroomversnelling nadat     de naam en vele specificaties waren uitgelekt. Vandaag heeft Sony zijn nieuwste tablet officieel aangekondigd. De Sony Xperia Tablet Z beschikt over een 10,1 inch HD scherm met een resolutie van 1920×1200 pixels. Uiteraard voorzien van Sony’s Bravia-engine. Daarnaast is de tablet geschikt voor 4G en NFC en is hij stof- en spatwatervrij. Het toestel draait op een quadcore-processor van Qualcomm (APQ8064) die over vier Krait-kernen beschikt. Deze worden geklokt op 1,5 Ghz.

De Xperia Tablet Z is slechts 6,9 millimeter dun en is met zijn 495 gram een van de lichtere tablets. Hij heeft 2 GB werkgeheugen en het interne opslaggeheugen bedraagt 32 GB. Aan de achterkant zit een camera met een resolutie van maar liefst 8,1 megapixels. De tablet gaat draaien op Android, welke versie is nog niet duidelijk. Waarschijnlijk wordt dit 4.1 Jelly Bean, maar 4.2 is ook mogelijk.

Voorlopig verschijnt de tablet alleen in Japan, of hij naar Europa komt is nog onduidelijk. Wanneer hij op de Japanse markt verschijnt is nog een verrassing, net als een prijs. Naast de Tablet Z heeft Sony onlangs ook een Z-telefoon gepresenteerd, van deze weten wij wel dat hij naar Nederland komt.

Wanneer er meer informatie is over de prijs en beschikbaarheid van de Sony Xperia Tablet Z zullen wij dit artikel updaten.

Vorig artikelRIM stopt misschien met het maken van BlackBerry telefoons
Volgend artikelPrijzen en screenshots Blackberry 10 smartphones gelekt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in