Handleiding: iOS 6.0, 6.01, 6.02, 6.1, 6.1.2 jailbreak voor iPad Mini

Enkele weken geleden is de nieuwe iOS 6.1 jailbreak uitgebracht. De jailbreaktool is uitgebracht en geschikt voor de iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, 4e en 5e generatie iPod touch, de iPad 2, 3e en 4e generatie (retina) iPad en iPad Mini.

De Jailbreak werkt ook op verschillende versies waaronder iOS 6.0, 6.01, 6.02, 6.1 en de recent uitgebrachte iOS 6.1.2. Om jullie te helpen met het jailbreaken van een device hebben wij een uitgebreide handleiding gemaakt om de jailbreak zo duidelijker te beschrijven en de functies te bespreken. De jailbreak is beschikbaar voor Windows en Mac OS X.

Allereerst wat is een jailbreak?

Een jailbreak zorgt ervoor dat je de beveilig van de iPhone kan omzeilen, waardoor je apps van de App Store gratis kan installeren via diverse bronnen. De jailbreakers krijgen toegang tot het programma Cydia, je kan Cydia zien als een alternatieve app store voor alle tweaks, applicaties en thema’s.

Evasi0n:

Evasion is de naam van de jailbreak tool welke recent is uitgebracht voor iOS 6 en hoger, op dit moment werkt de jailbreak op iOS 6.0, 6.01, 6.02, 6.1 en de recent uitgebrachte iOS 6.1.2. Inmiddels zijn er ook al diverse updates uitgebracht van de tool waaronder:

  • Evasion 1.1: Problemen met lange reboot zijn opgelost en de weer app werkt weer naar behoren
  • Evasion 1.2: Enkele bugfixes en verwijderd mogelijkheid over the air update
  • Evasion 1.3 Ondersteuning voor iOS 6.1.1
  • Evasion 1.4 Ondersteuning voor iOS 6.1.2

[box type=”error”]Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk voor eventuele schade aan je iPhone, iPad of iPhone.[/box]

Evasion Downloaden:

De nieuwe versie van Evasi0n kan je hier downloaden.

Wat hebben we nodig?

  • 5 minuten
  • Computer met Windows ( minimaal XP) Mac OS X ( minimaal 10.6) of een Linux computer
  • iPhone, iPad of iPhone met minimaal iOS 6.0
  • USB kabel

Updaten naar iOS 6.xx

De jailbreak werkt alleen op de nieuwste versie van iOS, om de jailbreak te kunnen voltooien moet je beschikken over firmware 6.0, 6.0.1, 6.0.2 of 6.1. Als je momenteel een oudere versie op je iPhone heb geïnstalleerd moet je het toestel updaten via iTunes, het wordt afgeraden om de update naar iOS 6.1 op het toestel zelf Over The Air (OTA) uit te voeren. Update daarom gewoon je iDevice via iTunes zodat je er zeker van ben dat je de juiste en correcte versie heb geïnstalleerd.

Jailbreak proces:

Allereerst zorgen we ervoor dat we zijn voorzien van de laatste Evasion jailbreak tool, onder het kopje download kan je uiteraard het programma downloaden. Bewaar de files op een makkelijke plek op je computer.

1: Als er momenteel een codeslot aanwezig is dienen we deze te verwijderen, met een codeslot is het niet mogelijk om de jailbreak uit te voeren.
2: Maak een backup met iTunes zodat je altijd nog je oude bestanden en instellingen kan restoren.
3: Ga naar de evasion downloadfolder.
4: Pak de bestanden uit en start het programma.

5: Klik op de knop jailbreak en wacht enkele minuten.
6: Klik eenmalig op het icoontje Jailbreak wat te vinden is op de iPhone, iPad of iPod.

7: Start Cydia.
8: Open iTunes.
9: Herstel eventueel de backup of start compleet vanaf het begin.

Het iDevice is vanaf nu gejailbreakt, zo niet probeer nogmaals de handleiding uit te voeren. Als er een jailbreak aanwezig is kan je doormiddel van Cydia diverse programma’s installeren en diverse repo’s toevoegen. Vragen over de jailbreak plaats gerust een reactie doormiddel van onderstaande formulier.

Vorig artikelLenovo lanceert 3 nieuwe tablets
Volgend artikelHP Slate7: Goedkope Android tablet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in