Wat is roaming en hoe werkt het?

We krijgen regelmatig de vraag wat is roaming en hoe werkt het. Om jullie een antwoord te geven zullen we roaming beschrijven in dit artikel. In dit artikel bespreken we roaming. Wat is roaming, wat betekent data-roaming en hoe moet je roaming uitzetten of juist gebruiken?

Roaming wordt onder andere gebruikt in de telefoon wereld, het is namelijk een algemene term in de draadloze telecommunicatie waarbij een bepaalde dienst wordt voortgezet hoewel de gebruiker zich niet in het netwerk bevindt waarin deze geregistreerd staat. Er zijn diverse soorten roaming waaronder dataroaming.

Welke soorten roaming zijn er?

Momenteel zijn er een aantal soorten roaming waaronder vier belangrijke vormen waaronder: SMS roaming, voice roaming, data roaming en wifi roaming. SMS en Voice roaming worden gebruikt voor het bellen en smsen via een ander netwerk. Data en wifi roaming worden gebruiken om te kunnen internetten via je mobiel.

Data roaming is niet bepaald goedkoop, de teller bij data roaming blijft maar lopen aangezien je mobiel internet gebruikt via je provider, als je niet over een internet abonnement beschikt kan het zeer duur uitkomen.

Wat is Data roaming?

Maar de meeste onverwachte kosten komen van ‘data’-roaming; niet het bellen of sms-en, maar het gebruik van mobiel internet op een buitenlands netwerk. In Nederland beschikken veel gebruikers over (nagenoeg) onbeperkt internet, maar in het buitenland valt alles buiten die bundel. Het probleem met veel moderne smartphones is dat er veel programma’s, apps of widgets zijn die constant verbinding met internet zoeken. Dat is in Nederland heel handig, zo mis je nooit een mailtje of update. In het buitenland is dit de reden dat je een fortuin moet betalen. De oplossing is simpel: zet dataroaming uit. Door aan te geven dat jouw telefoon geen gegevens mag gebruiken als je niet op het thuisnetwerk zit, is er niets aan de hand.

Roaming uitzetten?

Momenteel kan je op de meeste smartphones roaming uitzetten. Wij beschrijven de oplossingen om voor Android en iOS de roaming uit te zetten:

Android: >> Instellingen – Mobiele netwerken – Gegevensroaming- vink roaming uit

iOS:>>Instellingen – Algemeen – Netwerk – Dataroaming – Uit

Bron: Besteproduct.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here