Wat is 3G, en hoe werkt het?

Wat is 3G precies?, hoe werkt het? en wat kan je ermee? Iedereen heeft tegenwoordig een moderne smartphone vaak met Android of iOS als besturingssysteem. In de meeste gevallen staat er op het scherm een 3G icoontje. Nu wil je vast wel weten wat 3G inhoud? daarom een korte uitleg over 3G internet.

Wat is 3G?

3G is een afkorting voor 3th generation technologie en is een telecommunicatie standaard voor data overdracht. 3G biedt de mogelijkheid tegelijkertijd gebruik te maken van geluidsdata (bellen) en non-geluidsdata (zoals downloaden van informatie, uitwisselen van email, en chatten) Ook kan je met een 3G verbinding bijvoorbeeld een video gesprek waaronder Skype uitvoeren. 3G ondersteund een data-overdracht snelheid van maximaal 1 mb per seconde. Momenteel is 3G aanwezig op bijna alle smartphones, tablets en zelfs mobiele apparaten en auto’s. De nieuwste technologie welke recent is uitgebracht is 4G welke een snelle doorvoersnelheid heeft van 12,5 megabyte per seconde.

  • GPRS: Een data-overdracht technologie die gebruikt wordt op mobiele telefoons. GPRS is traag met een snelheid tot 56kbps. (kbps=kilobyte per seconde) en wordt haast niet meer gebruikt.
  • EDGE: is een data overdracht technologie met snelheden tot 170kbps.
  • UMTS / 3G: Een data technologie die snelheden ondersteund tot ongeveer 1 mb per seconde
  • 4G: 4th generation technologie. Dit ondersteund snelheden tot 12,5 megabyte per seconde.

3G is de meest gangbare techniek om binnen en buitenshuis toegang te krijgen tot het internet, tegenwoordig is 3G/ mobiel internet inbegrepen bij de meeste telefoonabonnementen. tegenwoordig is 3G snel genoeg om mee te kunnen mailen en the surfen op het web. Ook kan je online muziek luisteren, en films. Kortom bijna alles wat ook via WiFi kan al moet je geen grote bestanden downloaden aangezien 3G mobiel internet erg duur is, als je over het abonnement limiet heen gaat.

 

Vorig artikelWat is roaming en hoe werkt het?
Volgend artikelWat is 4G, en hoe werkt het?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in