iPad Mini krijgt Chinese Android-dubbelganger

Chinezen kunnen een hoop, maar Apple’s iOS namaken is (voorlopig) nog een stap te ver. Een Chinese fabrikant heeft een tablet gemaakt die sprekend op de iPad Mini lijkt, alleen draait deze op Android 4.1 Jelly Bean.

De naam lijkt erop, de specificaties niet

De tablet lijkt qua uiterlijk veel op de iPad Mini, zo hebben beiden een 7,85” LCD display met een resolutie van 1024×768 pixels. Maar daar houden de overeenkomsten op, van binnen is de Ramos X10 Mini Pad toch heel anders. De tablet beschikt over een quadcore processor, een Actions ATM7029 om precies te zijn, en een Vivante GC1000 GPU. Het werkgeheugen bedraagt 1GB en intern staat er 16GB tot je beschikking. Een Micro-SD kaart lezer en een HDMI-poort zijn ook aanwezig. De X10 is voorzien van twee camera’s en natuurlijk ontbreekt ook Wifi niet. Bluetooth zul je helaas niet op de tablet aantreffen.

Ramos-Mini-Pad

Beeldverhouding

De tablet heeft een 4:3 beeldverhouding en daarom zullen veel applicaties niet optimaal werken. Android 4.1 Jelly Bean is niet volledig afgestemd op zulke formaten en hier kun je last van ondervinden.

Kopen?

Mocht je de Ramos X10 Mini Pad toch willen kopen dan kun je terecht bij diverse internationale websites. Omgerekend kost de tablet zo’n 160 euro.

Bron: TabletsMagazine

 

Vorig artikelFacebook black: Fake en bedoeld voor spam
Volgend artikel‘HP Slate 7 komt pas in juni’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here