‘Samsung komt dit jaar met 4 nieuwe tablets’

Als we SamMobile mogen geloven komt Samsung dit jaar met vier nieuwe tablets, waaronder een 7” model met dual-sim mogelijkheid. Benieuwd naar alle tablets, lees dan verder.

Nexus 11

Samsung en Google maakten al eerder de Nexus 10; een 10” tablet voorzien van ‘stock-Android’. Deze tablet sloeg wereldwijd erg aan en volgens SamMobile werken de bedrijven nu samen aan een Nexus 11; alweer een tablet voorzien van stock-Android, maar nu een 11” model. De specificaties liegen er niet om, volgens de geruchten krijgt de Nexus 11 een Super PLS LCD-scherm en een 8MP camera aan de achterzijde. Aan de voorzijde komt een 2MP exemplaar en verder vinden we een Micro-SD kaartlezer; bijzonder voor een Nexus-apparaat. Daarnaast zou Samsung de Nexus 11 voorzien van een Exynos 5 Octa-processor; een processor met acht kernen. Als dit klopt wordt de Nexus 11 de eerste tablet met een octacore-processor.

Galaxy Tab 11

Naast een 11 inch model wat in samenwerking met Google wordt gemaakt zou Samsung ook onder eigen vlag een 11 inch tablet willen uitbrengen. Deze tablet gaat door het leven als de Galaxy Tab 11 en zou nog dit jaar uit moeten komen. Volgens de bronnen beschikt de tablet over een 8MP camera aan de achterzijde en een 2MP exemplaar aan de voorzijde. In de Tab 11 vinden we een dualcore processor (Exynos 5250) gebaseerd op de ARM Cortex A15-structuur. Verdere specificaties ontbreken nog en ook Samsung houdt de kaken stijf op elkaar.

Galaxy Tab 8

Naast twee 11 inch tablets zou Samsung ook werken aan een 8 inch model; de Galaxy Tab 8. Jawel, alweer een 8 inch tablet, terwijl de Note 8.0 pas een maand op de markt is. Veel is er nog niet bekend over de Galaxy Tab 8, maar volgens de bron zou hij voorzien zijn van een Full-HD AMOLED-scherm en twee camera’s. Resoluties zijn niet bekend, informatie over de processor wel. In de tablet zou een ARM Cortex A9 zitten; een processor met vier kernen (quadcore). In tegenstelling tot de Note 8.0 zou deze tablet niet voorzien zijn van een S-pen.

Galaxy Tab DUOS

Als laatst nog een bijzonder exemplaar; de Koreaanse fabrikant zou werken aan een tablet met dual-sim mogelijkheid. Deze tablet gaat door het leven als de Galaxy Tab DUOS en is voorzien van een 7” scherm met een resolutie van 1024×600 pixels (evenveel als de zojuist aangekondigde Galaxy Tab 3 7.0). Verder weten we dat de DUOS over een, hoe toepasselijk, dualcore processor en twee camera’s beschikt. Verdere informatie ontbreekt tot op heden.

Reageer!

Wat vind jij van de nieuwe tablets? Een toevoeging op het huidige assortiment, of dertien in een dozijn? Zitten er mensen te wachten op een 7” tablet die twee simkaarten slikt, of heeft men liever een Nexus 11? Ik ga ervan uit dat de bovengenoemde tablets op Android lopen, maar hebben we er daar al niet genoeg van? Waarom brengt Samsung niet een high-end Windows 8 tablet op de markt?Ik hoor graag wat jullie er van vinden. Je kunt hieronder een reactie achterlaten.

Google-Nexus-10-4

Bron: TabletsMagazine

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here