Huawei is bezig met dunste smartphone ter wereld

Het Chinese Huawei is bezig met de dunste smartphone ter wereld. Een foto van het toestel is op de website van het Chinese TENAA verschenen en hieruit blijkt dat de telefoon 6,2 millimeter dik is; een wereldrecord.

Specificaties; Veel goeds in een slanke behuizing

Op het moment staan twee smartphones op de nummer positie; zowel één van Alcatel als één van Vivo hebben een dikte van slechts 6,5 millimeter. Huawei is bezig dit record te verbeteren, al is het verschil minimaal. Toch zit er in dat kleine, dunne apparaatje heel veel goeds. Huawei ’s telefoon, die intern de codenaam P6-U06 draagt, beschikt onder andere over een 4,7” HD-scherm (1280x720p), een 1,5Ghz quadcore-processor en een 8MP camera aan de achterzijde. Aan de voorzijde zit een 5MP camera, dit is een erg hoge resolutie voor een frontcamera. Verder loopt de telefoon op Android 4.1.2 Jelly Bean en slikt het twee simkaarten (dual-sim ondersteuning). Als we de geruchten mogen geloven wordt de P6-U06 dus een goed toestel verpakt in een dun jasje. De P9-U06 weegt slechts 120 gram; de S4 ter vergelijking weegt ruim 10 gram meer. De iPhone 5 spant met slechts 112 gram tot op heden de kroon qua lichtgewicht.

Aziatische markt

Vooralsnog heeft het Chinese TENAA de primeur, dit kan erop wijzen dat het toestel alleen bedoeld is voor de Aziatische markt. Maar Huawei wordt steeds actiever op de Europese markt, zo verwelkomde we onlangs nog een budgetmodel dat draait op Windows Phone 8; de Huawei Ascend W1. Wij hopen dat de P6-U06 zo snel mogelijk op de markt komt, want Huawei kennende krijgt ook dit toestel een aantrekkelijk prijskaartje.

Waar en wanneer het toestel op de markt moet komen is nog onduidelijk.

29-04 - huawei 03

 

 

Vorig artikel‘Samsung komt dit jaar met 4 nieuwe tablets’
Volgend artikelGoogle Now vanaf nu ook beschikbaar voor iOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in