Tip: Windows 7 wachtwoord achterhalen met Ophcrack

Het kan iedereen wel eens gebeuren dat je opeens je wachtwoord kwijt ben van bijvoorbeeld je Windows 7 systeem. Vaak installeren gebruikers de computer opnieuw als ze hun wachtwoord zijn vergeten, maar er zijn meerdere oplossing mogelijkheid waarbij je de data kan behouden. Het is namelijk mogelijk om met behulp van speciale software en een beetje moeite, je inlogwachtwoord te achterhalen. De handleiding is alleen bedoeld voor mensen welke hun wachtwoord zijn vergeten, niet om ongevraagd toegang te verlenen tot een account.

Er zijn diverse mogelijkheden waarmee je een wachtwoord kan resetten waaronder met bijvoorbeeld de volgende tools:

  • OphCrack LiveCD
  • Recovery
  • Reinstall op andere schijf

Hoe werk OphCrack?

Ophcrack is een livecd variant waarmee je in de meeste gevallen een wachtwoord kan restoren als je oude wachtwoord niet meer werkt. Om een Live CD te maken is wel een pc vereist met een actieve internet verbinding. Op de computer moet eerst Ophcrack gedownload worden. Doormiddel van onderstaande stappenplan is het maken van een Live CD zo gebeurd.

  1. Download Ophcrack ( 500MB)
  2. Brand de ISO op een CD/DVD

Als het branden is gelukt zullen we een poging wagen op het wachtwoord te restoren, allereerst stopen we de Live CD in de computer en zorgen dat deze vanaf de DVD zal gaan opstarten. Als het programma draait komt de tekst Ophcrack Graphic Mode in beeld, hier drukken we op enter aangezien wij kiezen voor de optie Ophcrack Graphics. Nu draait het programma en zal het wachtwoord binnen enkele uren proberen te unlocken. Afhankelijk van het wachtwoord kan het enkele minuten tot uren duren.

 

208038

 

 

Vorig artikelTip: Opstart programma’s in Windows 7 beheren
Volgend artikelHTC One Mini zichtbaar op afbeeldingen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in