De beste tips om binnen je databundel te blijven

Tegenwoordig maken steeds meer apps gebruik van een mobiele internet verbinding, ga je altijd buiten je databundel? dan hebben wij enkele tips om binnen je datalimiet te blijven. Telecombedrijven willen dat je grotere datapakketten aanschaft, en dat gebeurt ook. SMS en bellen verdwijnt langzaam en we gaan over op Whatsapp, Facebook en bijvoorbeeld Skype. In dit artikel de beste tips om binnen je bundel te blijven.

1: Verbruik monitoren:

Allereerst is het handig als je kan zien hoeveel data je daadwerkelijk verbruikt. De beste methode is om een app te installeren waarmee je de data kan achterhalen. Momenteel zijn er vele apps beschikbaar welke per app het aantal verbruikte MB’s toont. De eenvoudigste methode is de informatie op het apparaat zelf op te zoeken. Op Android kan dat door naar Settings > Wireless and network te gaan en op Data usage te drukken. Ook kan je natuurlijk een app downloaden vanuit de App Store.

Ook is het verstandig om een limiet in te schakelen zodat je nooit boven je bundel kan gaan.

android-data-usage

 

2: WiFi:

Wifi is in de meeste gevallen gratis te gebruiken. Gebruik in plaats van je mobiele databundel daarom WiFi als deze beschikbaar is. WiFi is vooral aangeraden als er grote updates uitgevoerd moeten worden op de telefoon. Het is daarom aangeraden om geen apps te installeren via het mobiele netwerk, aangezien een gemiddelde app flink in de MB’s zal lopen tijdens het download process.

Enkele tips voor minder datavebruik:

  • Zet het sturen van pushberichten uit. Het automatisch ophalen van chat-, email en andere berichten kost op zich niet zo veel data, maar omdat het dag en nacht door gaat kan zeker een aantal MB’s schelen.
  • Download geen updates via het mobiele netwerk. Ook geen nieuwe apps installeren tijdens het mobiele netwerk.
  • Gebruik geen Google Maps satelliet weergave. Google maps met satelliet weergave verbruikt erg veel data, daarom kan je maps beter op de standaard weergave laten zonder satelliet en streetview
  • Schakel automatische synchronisatie op de achtergrond uit en stel in dat applicaties geen data op de achtergrond mogen downloaden.
  • Kies bij mobiel internetten voor de mobiele versie van websites als dat mogelijk is. Het adres begint dan vaak met m., mob. of mobiel. Deze kosten minder data dan de normale sites.
  • Maak op kantoor, thuis en onderweg gebruik van een WiFi netwerk of hotspots.

 

Vorig artikelHandleiding: Amerikaans Netflix aanbod op Nederlands account
Volgend artikelZes jaar oude tweeling geeft 1200 euro aan iPad app uit

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in