Review: Aldi Wolfgang AT-AS40D2 Smartphone

Vanaf zaterdag 30 november verkoopt de Aldi opnieuw een Wolfgang smartphone voor een zeer aantrekkelijk bedrag, vanaf zaterdag is namelijk de nieuwe Wolfgang AT-AS40D2 smartphone te koop. Deze Android telefoon heeft de beschikking over een 4-inch scherm met een resolutie van 480×800 pixels. De goedkope Android smartphone welke verkocht zal worden voor 99 euro en draait standaard op Android 4.2 Jelly Bean.

De Wolgang AT-AS40D2 draait op een 1.3Ghz dual core waardoor deze smartphone een betere processor in vergelijking met zijn voorganger. De processor is gebaseerd op een MT6572 chipset. De processor wordt ondersteund door 512MB aan RAM geheugen. Intern is er 4GB ROM opslag aanwezig wat je kan uitbreiden doormiddel van een micro-sd kaart tot 32GB interne opslag. Verder beschikt de Wolfgang smartphone over een dual sim mogelijkheid en Bluetooth 4.0.

AT-AS40D2

De Wolfgang smartphone

De Wolfgang AT-AS40d2 heeft zoals hierboven genoemd een 4,0-inch scherm welke gebaseerd is op de WVGA techniek. De smartphone wordt aangedreven door een 1.3Ghz dual core processor gebaseerd op een MT6572 chipset met 2 cores van 1.2Ghz. Niet de nieuwste chipset maar voor 99,99 euro een prima prijs kwaliteit verhouding  voor een verouderde chipset met toch nog goede prestatie’s.

Intern is er 4GB opslag aanwezig, doormiddel van een MicroSD kaart kan je de opslagcapaciteit uitbreiden tot maximaal 32 GB. Verder heeft de Wolfgang smartphone diverse aansluitingen waaronder een dual sim mogelijkheid, hierdoor kan je twee sim kaarten monteren en ook afhankelijk van elkaar gebruiken. Verder beschikt de smartphone over Bluetooth 4.0, WiFi B/G/N en GPS/A-GPS. Voor een smartphone in deze prijs klasse zijn er prima specificaties aanwezig, welke toch mee kunnen met de laatste Android versies.

Afbeeldingen Wolfgang AT-AS40D2

Diverse algemene afbeeldingen van de nieuwe Wolfgang smartphone, meer afbeeldingen zijn te vinden op de volgende pagina’s van de review.

Beschikbaarheid

Vanaf  30 november  zal de Wolfgang AT-AS40D2 smartphone verkocht worden bij de Aldi voor een bedrag van 99 euro. Wil je de smartphone? ga vroeg naar de Aldi want de voorraad van de smartphone is beperkt. Vooral voor de beginnende Android gebruikt is de Wolfgang AT-AS40D2 een prima keus.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Wolfgang AT-AS40D2

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De smartphone
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Hardware en vergelijking
Pagina 5: Benchmark en snelheid
Pagina 6: Software
Pagina 7: Conclusie

5 REACTIES

 1. Ik heb de telefoon nu een half jaar. Hij is al een keer opgestuurd wegens vast-hangen en niet reageren als je een foto wilt maken. Het toestel zonder verbetering teruggekregen. Als je de foto knop blijft bedienen krijg je zelfs nadat je het toestel al hebt neergelegd, in een keer 30 foto’s tegelijk,
  Ik heb er nu een andere foto-app opgezet en nu is het fotoprobleem verholpen. Alleen krijg je de originele camera niet verwijderd en dat is jammer.
  Het touchscreen is vreselijk ongevoelig. Eerst dacht ik dat het aan mijn vingers lag, maar bij andere merken heb ik hier geen last van.
  Het pop-up toetsenbord komt niet altijd te voorschijn, wanneer je wilt gaan typen, met als gevolg, dat je eerst een reboot moet uitvoeren alvorens verder te kunnen.
  Mijn conclusie: Als ik hem kon terugbrengen deed ik het meteen. Voor mij nóóit meer een Wolfgang!

 2. Ik heb de telefoon sinds 9-6-2014. Tot gisteren was ik heel tevreden. Prima WIFI signaal (ik heb geen internetabonnement). Je moet internet WEL uitschakelen in de telefoon bij de instellingen! Ook al heb je WIFI, er wordt toch verbinding met internet gemaakt (80mb verbruikt!!) en dat is DUUR! Gelukkig werd dat kwijtgescholden door mijn provider Simyo.
  Sinds gistermiddag loopt de telefoon steeds vast. Hoe je moet resetten staat niet in de handleiding. Dus de batterij en simkaart er uit en weer erin. Dan werkt de telefoon weer even tot de volgende vastloper. Uitschakelen of rebooten werkt niet. Laat je de telefoon een poosje liggen dan blijkt hij weer te werken tot de volgende vastloper. Ik werd gebeld en na zo’n 30 seconden liep de telefoon vast en werd de verbinding verbroken.
  Van de 1,3GB HD is 50Mb in gebruik. Dat moet toch geen probleem zijn.

 3. Ben heel tevreden over de AT-AS40D2, ook de accu gaat lang mee.
  Het enige wat ik wat minder vind is het WIFI, ik heb maar een matige ontvangst, hebben meer mensen hier last van of zou het aan mijn toestel kunnen liggen.
  Meestel heb ik maar 1 streepje, terwijl een andere telefoon (ander merk) dan volle bak heeft.

 4. De handleiding is geen Android manual nee, maar dat verwacht je ook niet. Wel onhandig dat er niet in staat dat de achtercover rechtsonder een inkeping heeft waar je hem makkelijker los kunt halen. Het toestel is met Framaroot eenvoudig te rooten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here