Review: Aldi Wolfgang AT-AS40D2 Smartphone

De AT-AS45D1 Smartphone

De smartphone bevat een dual core processor, gebaseerd op de oudere generatie, een oudere generatie chipset wil niet zeggen dat het toestel traag zal reageren. De smartphone draait op een MT6572 chipset. Dit is een chipset welke bij veel mid-range smartphones gebruikt wordt. De MT6572 chipset is vooral populair onder de smartphones uit China. De processor met 2 cores van 1.3Ghz worden ondersteund door intern 512MB werkgeheugen, voor een budget smartphones rond de 99,99 euro is dit een prima combinatie. Vooral aangezien de concurrentie op de markt met gelijke specificaties vaak een hogere prijs aangeeft voor de smartphones.

Ook niet te vergeten is de dual sim mogelijkheid van het toestel, hierdoor is het mogelijk om twee simkaarten onafhankelijk van elkaar te gebruiken waardoor je op twee nummers bereikbaar kan zijn. Ook erg handig in combinatie met een aparte databundel of bel bundel voor buitenland. De dual sim mogelijkheid is nog steeds erg beperkt op de markt, vaak zie je deze techniek alleen bij de goedkopere smartphones uit China. Tegenwoordig gaat ook Samsung en Huawei op in de dual sim markt met nieuwe toestellen.

Design

Het design van de AT-AS40D2 is exact gelijk aan de Wolfgang AT-AS40D2. Vooral intern zijn er veel verbeteringen waaronder een snellere processor beter scherm en meer connectiviteit aansluitingen. De vorige versie beschikte namelijk over een single core processor op Android 4.1. De nieuwe versie draait op Android 4.2 in combinatie met een 1.3Ghz dual core processor. Het design van de AT-AS40D2 is strak en modern met een zilver/ zwart uiterlijk. De telefoon voelt stevig maar licht aan. Dit komt doordat er veel lichte onderwerpen zijn gebruikt waaronder veel plastic. De plastic achterkant is wel jammer aangezien er veel krassen zichtbaar zijn, doordat er een glanzende coating op zit.

DSC_0417

 

DSC_0411

 

DSC_0401

 

DSC_0409

Accessoires

Het toestel wordt geleverd met de volgende accessoires:

  • Wolfgang AT-AS40D2  Smartphone
  • Oplader
  • USB kabel
  • Headset
  • Handleiding

Specificatie’s Wolfgang AT-AS40D2

Besturingssysteem Android 4.2 Jelly Bean
Processor1.3 Ghz Dual Core
Werkgeheugen512MB
ChipsetMT6572
Accu1500 mAH
Scherm4.0-inch WVGA
Resolutie480x800 pixels
Camera achter5 Megapixels
Camera voorVGA
NetwerkDual SIM
Verkoop prijs 99 euro
Lanceerdatum26 oktober 2013

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Wolfgang AT-AS40D2

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De smartphone
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Hardware en vergelijking
Pagina 5: Benchmark en snelheid
Pagina 6: Software
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelPromotie video nieuwe Nokia Lumia 1320 opgedoken
Volgend artikelAldi Wolfgang AT-AS50Q smartphone vanaf 7 december in de verkoop

5 REACTIES

  1. Ik heb de telefoon nu een half jaar. Hij is al een keer opgestuurd wegens vast-hangen en niet reageren als je een foto wilt maken. Het toestel zonder verbetering teruggekregen. Als je de foto knop blijft bedienen krijg je zelfs nadat je het toestel al hebt neergelegd, in een keer 30 foto’s tegelijk,
    Ik heb er nu een andere foto-app opgezet en nu is het fotoprobleem verholpen. Alleen krijg je de originele camera niet verwijderd en dat is jammer.
    Het touchscreen is vreselijk ongevoelig. Eerst dacht ik dat het aan mijn vingers lag, maar bij andere merken heb ik hier geen last van.
    Het pop-up toetsenbord komt niet altijd te voorschijn, wanneer je wilt gaan typen, met als gevolg, dat je eerst een reboot moet uitvoeren alvorens verder te kunnen.
    Mijn conclusie: Als ik hem kon terugbrengen deed ik het meteen. Voor mij nóóit meer een Wolfgang!

  2. Ik heb de telefoon sinds 9-6-2014. Tot gisteren was ik heel tevreden. Prima WIFI signaal (ik heb geen internetabonnement). Je moet internet WEL uitschakelen in de telefoon bij de instellingen! Ook al heb je WIFI, er wordt toch verbinding met internet gemaakt (80mb verbruikt!!) en dat is DUUR! Gelukkig werd dat kwijtgescholden door mijn provider Simyo.
    Sinds gistermiddag loopt de telefoon steeds vast. Hoe je moet resetten staat niet in de handleiding. Dus de batterij en simkaart er uit en weer erin. Dan werkt de telefoon weer even tot de volgende vastloper. Uitschakelen of rebooten werkt niet. Laat je de telefoon een poosje liggen dan blijkt hij weer te werken tot de volgende vastloper. Ik werd gebeld en na zo’n 30 seconden liep de telefoon vast en werd de verbinding verbroken.
    Van de 1,3GB HD is 50Mb in gebruik. Dat moet toch geen probleem zijn.

  3. Ben heel tevreden over de AT-AS40D2, ook de accu gaat lang mee.
    Het enige wat ik wat minder vind is het WIFI, ik heb maar een matige ontvangst, hebben meer mensen hier last van of zou het aan mijn toestel kunnen liggen.
    Meestel heb ik maar 1 streepje, terwijl een andere telefoon (ander merk) dan volle bak heeft.

  4. De handleiding is geen Android manual nee, maar dat verwacht je ook niet. Wel onhandig dat er niet in staat dat de achtercover rechtsonder een inkeping heeft waar je hem makkelijker los kunt halen. Het toestel is met Framaroot eenvoudig te rooten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in