Smartphone binnenkort als autoradio met de Sony XSP-N1BT

Tijdens de CES in Las Vegas heeft Sony een nieuwe autoradio getoond, je kan het nieuwe product meer zien als een docking waarin alle merken smartphones geplaatst kunnen worden. De auto radio krijgt de naam Sony XSP-N1BT met zich mee en heeft een 2-DIN formaat. De fabrikant maakt het eenvoudig om zo muziek vanaf de smartphone over de audio installatie af te spelen. 

Sony XSP-N1BT

Als er een smartphone gemonteerd zal worden zal de interface van de smartphone worden aangepast voor gebruik in de auto. Deze interface gaat door het leven als App Remote en zorgt ervoor dat de bediening eenvoudig moet gaan. Ook is spraakbesturing mogelijk waardoor je zonder aanraking de multimedia functionaliteiten kan bedienen. Ook is de smartphone geschikt voor navigatie en bijvoorbeeld handsfree bellen.

De smartphones worden verbonden via Bluetooth waardoor er verschillende mogelijkheden aanwezig zijn om bijvoorbeeld muziek af spelen. Een iPhone kan verbinding maken via de USB-aansluiting op het apparaat. Bij Android gaat dit volledig draadloos. Bij de nieuwe radio van Sony wordt een afstandsbediening met infrarood meegeleverd waardoor het mogelijk blijft om de autoradio te gebruiken als er geen smartphone aanwezig is, hierdoor kan je ook de normale functie’s waaronder radio gebruiken zonder een smartphone. Vanaf mei zal Sony de nieuwe autoradio opd e markt brengen voor een adviesprijs van 250 dollar.

 

Vorig artikelNokia start met uitrol Lumia Black Update
Volgend artikelFacebook stopt met vriendenadvertenties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in