Live TV kijken mogelijk voor 2000 KPN klanten

Momenteel test KPN een nieuwe dienst waardoor gebruikers live tv kunnen kijken via 4G. De provider test zo de nieuwe LTE broadcast techniek. In de nieuwe dienst van T-mobile zitten zestien zenders, maar enkele zenders ontbreken waaronder Nederland 1,2 en 3 of de zenders van SBS en RTL.

KPN doet momenteel nog geen uitspraken waarom de populaire zenders ontbreken, waarschijnlijk is er nog geen deal met RTL gesloten voor de doorgifte van programma’s binnen het netwerk. Waarschijnlijk is het te betalen bedrag waarschijnlijk te hoog.┬áDe zenders die er wel inzitten zijn onder meer Discovery Channel, National Geographic, Comedy Central zenders van MTV en de Vlaamse publieke zenders┬áKetnet, Canvas en Een. De dienst vereist geen nieuwe masten, maar alleen een software-update op huidige masten om lte-broadcast mogelijk te maken.

KPN start met een grote test van 2000 KPN Klanten, naar verwachting zal de dienst na de test ook beschikbaar komen voor de KPN klanten welke een 4G netwerk abonnement hebben, waarschijnlijk is een tv abonnement ook vereist.

Bron: Tweakers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here