Windows XP na 8 april doelwit voor malware

Volgens diverse beveiligingsexperts is het zeker niet veilig om verder te gaan met Windows XP na 8 april. Het is namelijk niet veilig om langer op Windows XP te blijven tenzij je Microsoft zal betalen voor extra updates. Na het verlopen van de ondersteuning voor Windows XP zijn kwaadwillenden via alle mogelijke manieren in staat op een aanval te openen op de Windows XP gebruikers.

Stick_With_Windows_XP_Desktop

 Met Windows XP zal je computer namelijk een groot risico zijn voor de beveiligingsproblemen, vooral voor bedrijven is Windows XP een risico. Op 8 april aanstaande verloopt de ondersteuning van het besturingssysteem en na die datum worden nieuwe gaten in de beveiliging niet meer gedicht, wel kan je Microsoft betalen om updates uit te brengen, maar dit is voornamelijk geschikt voor bedrijven welke afhankelijk zijn van een applicatie.

Elke kwetsbaarheid in Windows XP zal steeds groter worden omdat Microsoft geen oplossing zal gegeven voor de beveiligingsproblemen. Diverse beveiligingsexperts raden daarom aan om Windows XP te gebruiken zonder netwerk connectie of te upgraden naar Windows 7. Gebruikers welke afhankelijk zijn van bestaande programma’s welke draaien in Windows XP kunnen de XP mode draaien binnen Windows 7.

Vorig artikelAfbeeldingen iPhone 6 opgedoken
Volgend artikelTelfort stopt voorlopig met uitrol 4G netwerk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in