Routers kwetsbaar voor lek OpenSSL

Gister is een actief lek in OpenSSL naar buiten gebracht, niet alleen servers zijn kwetsbaar voor het lek in OpenSSL, naast servers zijn namelijk ook thuis routers kwetsbaar voor het lek in OpenSSL. Consumenten kunnen zeer moeilijk controleren of ze zijn getroffen door de OpenSSL problemen.

OpenSSL is een veel gebruikte encryptiesoftware welke wordt gebruikt om een veilige verbinding tussen de gebruikers en server te maken. Dit kan je herkennen door de https beveiligde verbinding. Dit is bijvoorbeeld van toepassing bij bijvoorbeeld iDeal. Servereigenaren kunnen getroffen OpenSSL-versies 1.0.1 en 1.0.2 inmiddels updaten, thuis gebruikers zijn voor hun router afhankelijk van de provider, aangezien deze niet zelf is te updaten.

Voor de gebruikers is het lastig om te zien of ze zijn een niet beveiligde OpenSSL verbinding gebruiken. Daarom moet de fabrikant van de router controleren of de routers gevoelig zijn voor de OpenSSL problemen. Beveiligingsexperts raden consumenten aan de optie ‘beheer op afstand’ van hun router uit te schakelen, deze optie is op de meeste routers standaard ingeschakeld.

 

Vorig artikelWordPress dicht ernstig beveiligingsprobleem
Volgend artikelLenovo lanceert goedkope budget tablets

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in