Facebook laat zien waar je vrienden zijn

Facebook zal binnenkort een nieuwe functie aan de dienst toevoegen. Binnenkort komt er namelijk een mogelijkheid waardoor gebruikers kunnen bekijken welke vrienden in de buurt zijn. De nieuwe Facebook functie welke vooralsnog optioneel is, houdt de locatie van de gebruiker bij en bekijkt of er Facebook-vrienden in de buurt zijn.

Als er een vriend in de buurt is krijgen de gebruikers een melding op het scherm. Je ziet alleen de informatie van mensen welke hiervoor toestemming hebben gegevens via Facebook. De functie staat standaard uit, gebruikers moeten hem zelf aanzetten, Facebook start de nieuwe functionaliteit in de VS, wanneer er een Nederlandse release op de markt komt is vooralsnog onduidelijk.

Nearby Friends zal een onderdeel worden van de Facebook iOS en Android applicatie. De exacte locatie zal niet worden getoond maar wel de afstand. Halverwege 2012 experimenteerde het bedrijf ook met een soortgelijke locatiefunctie, deze mogelijkheid was tot op heden nog niet verwerkt in de applicatie.

Vorig artikelToshiba komt met eerste 4K laptop
Volgend artikelSonos gebruik zonder bridge in toekomst mogelijk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in