Review: Asustor AS-602T NAS

Asustor is momenteel een van de vele fabrikanten welke op gebied van netwerk storage diverse NAS systemen in de verkoop hebben. Tijdens deze review zullen wij de Asustor AS-602T NAS uitgebreid testen op basis van de nieuwe firmware functionaliteiten. Asustor is een relatief nieuwe speler op de markt van de NAS devices.

Asustor-6

Het bedrijf werd in augustus 2011 opgericht, zoals de naam al aangeeft als onderdeel van Asus welke voornamelijk gericht is op Netwerk Storage. Het bedrijf is opgericht uit een samenwerking van Asus en geheugenspecialist ADATA, het bedrijf is opgestart door voormalig medewerkers van QNAP.

De Asustor AS-602T

De Asustor AS-602T is een NAS (Network Attached Storage) met plaats voor twee  3,5 inch harde schijven welke maximaal 4TB kunnen bedragen. De Asustor AT-AS602T is gebaseerd op een Intel Atom D2700 NAS, de Asustor AS-600 bestaat uit verschillende modellen met verschillende hoeveelheden bays. Zo is het AS-602T model ook beschikbaar in een 2, 4, 6 en 8 bay model, de Asustor AT-AS602T is een van de topmodellen binnen de Asustor reeks en beschikt over redelijke specificaties en mogelijkheden.

De AS-602T biedt veel ruimte om andere hardware aan te sluiten. Je krijgt standaard 4 USB 2.0 poorten en twee USB 3.0 poorten. Asustor heeft één USB 3.0 poort aan de voorzijde geplaatst waardoor er ook aan de voorzijde een USB 3.0 poort aanwezig is. Verder zijn er ook nog twee eSATA poorten aanwezig om extra externe schijven aan te sluiten. Tevens beschikt de Asustor over twee ethernetpoorten en een HDMI aansluiting. De Asus AS-602T is daarom ook geschikt als mediaplayer via de HDMI uitgang.

Asustor-homepage

Asustor-homepage-login

Standaard is de Asustor AS-602T voorzien van 1GB aan DDR3 geheugen, aangezien de NAS beschikt over een vrije ruimte voor een RAM module heb je de mogelijkheid om het interne geheugen uit te breiden naar 3GB intern. Als je gebruik maakt van de verschillende apps is het vooral aangeraden om de interne RAM capaciteit te vergroten naar maximaal 3GB. Verder is er intern een Intel Atom 2.13 GHz dual-core CPU aanwezig welke functioneert met 2 cores van 2,13Ghz.

Beschikbaarheid

De Asustor AS-602T wordt momenteel verkocht voor een adviesprijs van 430 euro. In vergelijking met de NAS systemen van Qnap en Synology met 2-bays zo goed als in dezelfde prijs categorie. Qua hardware heeft de Asustor veel weg van de Qnap systemen aangezien er ook dezelfde materialen gebruikt worden, dit klopt ook aangezien Asustor is opgericht uit Qnap medewerkers. Ook qua software is er een uitgebreid pakket aanwezig, de asustor AS-602T draait op de nieuwste versie van ADM met versienummer 2.1. Vooral op gebied van multimedia functionaliteiten heeft de Asustor voldoende mogelijkheden.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Asustor AS-602T NAS:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Asustor NAS
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Benchmark en prestatie’s
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
RECENSIEOVERZICHT
Algemene beoordeling
Mogelijkheden
Software
Prijs Kwaliteit
Installatiegemak
Bouwkwaliteit
Vorig artikel‘Stopt Google met de Google+ dienst?’
Volgend artikelSamsung Galaxy Core 2 vanaf mei te koop

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here