Review: Asustor AS-602T NAS

Asustor AS-602T

De Asustor AS-602T beschikt over een dual core CPU welke draait op een snelheid van 2,13Ghz. Het model van de chipset is een Intel Atom D2700, deze chipset wordt ook gebruikt voor de Synology DS412+ en diverse Qnap systemen. De chipset is redelijk high-end en beschikt over voldoende vermogen voor een NAS systeem welke gebruikt wordt voor verschillende multi-media functionaliteiten. De Intel Atom D2700 wordt ondersteund door 1GB DDR3 RAM wat je kan uitbreiden tot maximaal 3GB RAM.

Asustor-6

Er zijn vier hot swap bays aanwezig waarin je maximaal 8TB aan opslag kan monteren, maximaal 4TB per bay. Voor een RAID opstelling heb je minimaal twee schijven nodig zodat je deze in bijvoorbeeld mirror kan zetten. Naast deze raid functionaliteit heeft de NAS ook de mogelijkheid tot onderstaande RAID functie’s:

  • JBOD
  • RAID-0
  • RAID-1

De schijven welke zijn gemonteerd in de brackets worden aangestuurd door een Sata 600 controller, het is daarom ook aangeraden om een Sata 600 HDD schijf te gebruiken zodat de optimale snelheid van de NAS behaald kan worden qua HDD performance.

Wij hebben deze test gebaseerd op een Raid 1 opstelling. In dat geval dupliceert het apparaat de eerste schijf op het tweede exemplaar, zo heb je altijd een exacte disk copy voor het geval dat er een schijf crasht of problemen veroorzaakt. Ook kan je er voor kiezen om de schijf in een JBOD opstelling te zetten waardoor beide schijven als een grote partitie worden berekend. Hierdoor heb je bij twee schijven van 2TB een maximaal opslag vermogen van 4TB zonder raid partitie, het nadeel hiervan is wel, mocht er een schijf uitvallen de data voor een groot deel verloren is.

Accessoires

De NAS wordt geleverd met een aantal accessoires waaronder:

  • Setup cd
  • 2x Netwerk kabel
  • Montage materiaal
  • Voedingskabel/ adapter

Asustor-9

Uiterlijk

Het uiterlijk van de NAS heeft zoals eerder vermeld veel weg van de Qnap serie met name de Qnap TS-269L NAS. De constructie van de NAS is net zoals de Qnap serie van degelijk aluminium materiaal, ten opzichten van Synology is dit een groot voordeel aangezien Synology veelal plastic gebruikt. De NAS beschikt over mooie metalen trays welke netjes zijn weggewerkt.  Via enkele schroeven is de behuizing te verwijderen waardoor je bij het vrije geheugen slot kunt komen voor de extra geheugen module. De overige elektronica is afgeschermd met plastic, maar dat is puur ter bescherming en kun je naar wens ook nog verwijderen.

Specificaties

In onderstaande tabel zijn de belangrijkste specificaties zichtbaar van de Asustor NAS. Op de website van Asustor zijn meer uitgebreide details en product gegevens beschikbaar van de Asustor AS-602T NAS.

Product specificaties:
Fabrikant/ MerkAsustor
Product AS-602T
Aantal slots voor harde schijven2
Geschikt voor harde schijf3,5-inch, 2.5-inch
AansluitingS-ATA 6
Processor & Geheugen:
Processor / chipsetIntel Atom dual core
ProcessorIntel Atom D2700
Processorsnelheid2,13 GHz
Intern RAM-geheugen1024 DDRIII RAM
Connectiviteit:
Ethernet 1000Mbit/s aansluiting2
iSCSI ondersteuningJa
USB2.0 en 3.0
Aantal USB poorten6 poorten
eSATA aansluiting2
RAIDJBOD, RAID-0, RAID-1
HDMI aansluiting1
Maximaal opslagcapaciteit8TB

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Asustor AS-602T NAS:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Asustor NAS
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Benchmark en prestatie’s
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
Mogelijkheden
Software
Prijs Kwaliteit
Installatiegemak
Bouwkwaliteit
Vorig artikel‘Stopt Google met de Google+ dienst?’
Volgend artikelSamsung Galaxy Core 2 vanaf mei te koop
review-asustor-as-602tDe Asustor AS-602T is een prima NAS systeem met voldoende functionaliteiten op hardware gebied. Wel kunnen er nog een aantal elementen verbeterd worden in de firmware en mobiele apps.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in