Review: Asustor AS-602T NAS

Installatie

De eerste stap voor het gebruiken van de Asustor nas is het voorbereiden van de installatie en de setup van de firmware. Voor de test gebruiken wij tweemaal de 2TB WD Green disk met een Sata 600 interface. Tijdens onze test hebben wij de NAS geconfigureerd als Raid 1, waarbij de disk in mirror staat. Zoals we gewend zijn van de NAS systemen beschikt deze NAS over twee brackets waarin een 3,5-inch schijf gemonteerd kan worden. De installatie van de schijven gaat via enkele handelingen erg makkelijk, en worden duidelijk aangegeven tijdens de installatie.

Het configureren van de firmware gaat via een stapsgewijze wizard welke wordt meegeleverd op de installatie cd. Met het programma Control Center voor Windows of Mac OS X is het mogelijk om eenvoudig de NAS te configureren. Naast Control center zijn ook de volgende tools aanwezig:

  • Backup Plan
  • Download Assistent

Voor de installatie starten we de control center manager en sluiten we de NAS aan met minimaal één schijf en een actieve netwerk verbinding om een van de netwerk connectie’s. Via de tool is het mogelijk om het netwerk te analyseren naar verschillende NAS systemen binnen het netwerk.

2014-04-25_11-40-27

2014-04-25_11-42-34

2014-04-25_11-43-05

1

2014-04-25_12-33-41

2014-04-25_12-34-29

 

Startscherm

De Asustor start na de installatiesetup op in onderstaande start scherm. Op het startscherm heb je de mogelijkheid om verschillende instellingen te veranderen en de snelkoppelingen te verplaatsen naar andere pagina’s. Helaas is er niet net zoals Synology en Qnap een widget mogelijkheid om snel de status van het apparaat te controleren.

Asustor-start-scherm

Instellingen

Qua instellingen zijn er vele opties en mogelijkheden. De instellingen worden weergeven in een duidelijk scherm met verschillende menu-items, in het instellingen menu zijn er verschillende opties beschikbaar waaronder de Netwerk, VPN, Hardware en energiebeheer instellingen.

Asustor-instellingen

Netwerk

Onder het menu ‘Netwerk’ zijn er verschillende opties beschikbaar waaronder de algemene netwerk instellingen waarbij je de servernaam, standaard gateway en DNS server kan opgegeven. Ook is het mogelijk om de IPv6 netwerk standaard te activeren. De beide netwerk poorten kan je ook in aggregatiemodus zetten waardoor je beide netwerk poorten kan configureren met een overflow van beide netwerk poorten.

Onder de tabbladen Lan 1, Lan 2 heb je de mogelijkheid om de TCP/IP instellingen te configureren. Ook heb je de optie om MTU waarde te configureren. Ook is er een optie om de VLAN-Tagging 802.1Q te configureren waardoor je met een VID waarde een bepaalde VLAN tagging kan configureren.

2

Energiebesparing 

In het instellingen menu heb je ook de mogelijkheid om een besparende energie modus te configureren. Er is de mogelijkheid om een aangepast energiebesparing programma te gebruiken of een aangepast schema. De standaard waarde is gebaseerd op het Asustor energiebesparing programma. Met de energie besparing is het mogelijk om de stand-by tijd te configureren, ventilatorbesturing en wake-on-lan.

3

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Asustor AS-602T NAS:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Asustor NAS
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Benchmark en prestatie’s
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
Mogelijkheden
Software
Prijs Kwaliteit
Installatiegemak
Bouwkwaliteit
Vorig artikel‘Stopt Google met de Google+ dienst?’
Volgend artikelSamsung Galaxy Core 2 vanaf mei te koop
review-asustor-as-602tDe Asustor AS-602T is een prima NAS systeem met voldoende functionaliteiten op hardware gebied. Wel kunnen er nog een aantal elementen verbeterd worden in de firmware en mobiele apps.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in