‘Stopt Google met de Google+ dienst?’

Deze week heeft Vic Gundotra laten weten dat hij Google zal verlaten om een nog onbekende reden. ‘Het is tijd voor een nieuwe uitdaging’, zo liet hij weten. Vic Gundotra was de baas van Google+. Momenteel gaan er geruchten rond dat er een grote reorganisatie gaande is binnen het bedrijf. 

David Besbris gaat de plaats van Gundotra innemen, Google Plus is niet het succes geworden wat Google had verwacht van de social media website. Momenteel gebruikt toch 22 procent van de Amerikanen het netwerk eens per maand. Qua tijdbesteding is het netwerk zeer minimaal aangezien de gemiddelde gebruiker slechts zeven minuten per maand besteed aan Google+.

Volgens TechCrunch waren er spanningen tussen Gundotra, hij was er geen voorstander van om Google+ te integreren met bijvoorbeeld YouTube. De integratie met andere Google-producten zou straks niet langer verplicht zijn. Momenteel is er nog een Google abonnement vereist om gebruik te kunnen maken van het Google+ platform.

Volgens de bronnen zit het verhaal iets anders in elkaar. De 1000 tot 1200 medewerkers van Google Plus zouden deels worden ondergebracht bij Android. Google zelf houdt vol dat er aan de strategie van Google+ niets verandert, maar aangezien Google de werknemers van Google+ verplaats lijkt er toch iets aan de hand binnen Google.

Vorig artikelHoofdontwerper HTC stapt op
Volgend artikelReview: Asustor AS-602T NAS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in