Review: Synology DS1513+

Synology is al enkele jaren een actief merk op de NAS markt voor thuis en MKB.  Tijdens deze review zullen wij de DS1513+ NAS uitgebreid testen op basis van de nieuwste firmware van Synology. Het gaat hierbij om firmware DSM 5.0-44822. De DS1513+ is een NAS welke is voorzien van 5 bays en een ingebouwde voeding met vier ethernet aansluitingen. 

DSC_0106 (Copy)

Synology heeft momenteel een groot assortiment met NAS-apparaten, zowel voor thuis/ kantoor en MKB. De DS1513+ is een redelijk high-end model voor thuis gebruik en MKB. De Synology DS1513+ heeft ruimte voor 5 schijven en wordt momenteel verkocht voor een adviesprijs van 695 euro.

De Synology DS1513+

De Synology DS1513+ is een NAS (Network Attached Storage) met plaats voor vijf 3,5 inch harde schijven van maximaal 4 per stuk. De NAS beschikt over een 2,13Ghz dual core processor, het gaat hierbij om een Intel Atom D2700 welke draait op twee cores van 2,13Ghz. De DS1513+ beschikt over vier gigabit ethernetpoorten, twee usb 3.0-poorten, vier usb 2.0-poort en twee eSATA-porten. De NAS wordt van stroom voorzien via een ingebouwde voeding.

Uiteraard beschikt de Synology DS1513+ over verschillende RAID mogelijkheden, aangezien de Synology ruimte heeft voor 5 schijven is er een uitgebreide RAID configuratie mogelijk. Zo heeft de NAS ondersteuning voor: 0, 1, 5, 6, 10, JBOD, RAID ook is er een Synology Hybrid Raid configuratie aanwezig. Met Synology Hybrid Raid bepaald de SHR zelf de beste Raid configuratie voor de gebruiker op basis van het aantal schijven.

Synology-2

Beschikbaarheid

De Synology NAS wordt momenteel verkocht voor een adviesprijs van 699 euro. Zeker niet goedkoop maar in vergelijking met diverse concurrenten waaronder Qnap is Synology op hardware gebied een stuk goedkoper. Met een eigen hardware oplossing en bijvoorbeeld een free-nas oplossing ben je goedkoper uit. Maar Synology heeft een sterk ontwikkeld software pakket voor de Synology NAS met vele applicatie voor zowel desktop, Android en iOS. Ook is er een zeer sterke en moderne web interface aanwezig.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de DS1513+ NAS:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Synology NAS
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Benchmark en prestatie’s
Pagina 7: Conclusie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here