Review: Synology DS1513+

Synology DS1513+

De Synology DS1513+ beschikt over een Dual Core CPU welke draait op een snelheid van 2,13Ghz. Het model van de chipset is een Intel Atom D2700. De Intel Atom D2700 is een veel gebruikte processor voor NAS systemen, aangezien deze vooral erg zuinig is. Ook zijn er voldoende cores aanwezig aangezien er twee cores van 2,13Ghz aanwezig zijn. De Intel Atom D2700 wordt ondersteund door 2GB DDR3 RAM wat je optioneel ook nog kan uitbreiden tot 4GB DDR3 RAM.

Er zijn vijf hot swap bays aanwezig waarin je maximaal 25TB aan opslag kan monteren. Maximaal 5TB per bay. Ook kan je er natuurlijk voor kiezen om minder schijven te monteren. Voor een RAID opstelling heb je minimaal twee schijven nodig zodat je deze in bijvoorbeeld mirror kan zetten. Naast deze raid functionaliteit heeft de NAS ook de mogelijkheid tot onderstaande RAID functie’s:

  • JBOD
  • RAID-0
  • RAID-1
  • RAID-5
  • RAID-6
  • Raid- 10
  • Raid 5+ Spare
  • Synology Hybrid RAID

Ook kan er gekozen worden voor RAID 10 met vier schijven en één als hotspare. Dat is een configuratie die ook erg populair is omdat de schrijfsnelheid dan over het algemeen beter is. De schijven intern zijn gekoppeld doormiddel van een SATA 600 controller, door de Sata 600 controller worden de maximale prestaties uit de schijf gehaald waardoor je een hoge schijf en lees snelheid kan bepalen, wel is de snelheid afhankelijk van je up en down internet snelheid.

Synology1

Aangezien er twee eSata aansluitingen aanwezig zijn is het mogelijk om de NAS te vergroten via de extra units. In totaal kunnen er via de extra units vijftien schijven aangesloten worden. Alle hardeschijven zijn hot-swappable, dit betekent dat als er een schijf kapot gaat je deze gewoon uit het apparaat kan halen en deze kan vervangen voor een nieuwe, de NAS kan gewoon blijven draaien tijdens het vervangen van de schijven.

Tijdens onze test hebben wij de RAID 1 opstelling gebruikt. In dat geval dupliceert het apparaat de eerste schijf op het tweede exemplaar. Mocht een van de schijven uitvallen, dan heb je nog een back-up. Je kunt er ook voor kiezen om de schijven alleen als opslag en niet als back-up te gebruiken. Hierdoor heb je een risico; mochten de schijven uitvallen dat je waarschijnlijk data kwijt ben. Ook hebben wij een externe hardeschijf gekoppeld waarop de data staat, zo ben je er zeker van dat de data veilig blijft bij het uitvallen crashen van het systeem of van de hardeschijven. Wij gebruiken twee WD green schijven met een totaal opslag van 4TB. De WD green schijven beschikken over een interne Sata 600 controller.

Later zullen wij deze review bijwerken met een Raid 5 en Raid 10 configuratie waarbij vier schijven in Raid 10 draaien en 1 als online backup.

Synology-3

Accessoires

De NAS wordt geleverd met een aantal accessoires waaronder:

  • Quick Start Guide
  • Setup cd
  • 2x Netwerk kabel
  • Montage materiaal
  • Voedingskabel

Design

Het design van de DS1513+ past goed in de Synology lijn, zo is de behuizing gemaakt van metaal, met een aluminium kap en een plastic voorkant. De bays voor de harde schijven zijn gemaakt van plastic. De bouwkwaliteit van de NAS is prima in orde. Wel zijn er een aantal onderdelen van plastic, maar vooral voor de brackets is een uitvoering van plastic de beste keus. De NAS is zeker geen lichtgewicht aangezien de NAS zonder schijven 4.24 kg zwaar is. Dit komt voornamelijk door het gebruik van staal voor de behuizing.

DSC_0132 (Copy)

Aan de voorzijde van de NAS ontbreken wel de USB aansluitingen, aan de voorzijde is er namelijk geen aansluiting voor USB aanwezig, wel is er aan de achterzijde voldoende aansluiting mogelijkheden waaronder 4X USB 2.0, 2X USB 3.0 en twee eSata poorten. Wel beschikt de NAS aan de voorzijde over verschillende status led’s waaronder 4x LAN status, status en een alert notificatie. Op de brackets zijn ook notificaties aanwezig voor de hdd status.

DSC_0149 (Copy)

Specificaties

In onderstaande tabel zijn de belangrijkste specificaties zichtbaar van de Synology NAS. Op de website van Synology zijn meer uitgebreide details en product gegevens beschikbaar van de DS1513+ NAS.

Product specificaties:
Fabrikant/ MerkSynology
Product DS1513+
Aantal slots voor harde schijven5
Geschikt voor harde schijf3,5-inch, 2.5-inch
AansluitingS-ATA 3, S-ATA 6
Processor & Geheugen:
Processor / chipsetIntel Atom dual core
ProcessorIntel Atom D2700
Processorsnelheid2,13 GHz
Intern RAM-geheugen2GB RAM
Connectiviteit:
Ethernet 1000Mbit/s aansluiting4
iSCSI ondersteuningJa
USB2.0 en 3.0
Aantal USB poorten6 poorten
eSATA aansluiting2
RAID0, 1, 5, 6, 10, JBOD, RAID
HDMI aansluiting0
Maximaal opslagcapaciteit20TB

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de DS1513+ NAS:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Synology NAS
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Benchmark en prestatie’s
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
Mogelijkheden
Software
Prijs Kwaliteit
Installatiegemak
Bouwkwaliteit
Vorig artikelSamsung werkt aan smartwatch met belfunctie
Volgend artikelZo krijg je nog Windows XP updates tot 2019
review-synology-ds1513De Synology DS1513+ is voornamelijk gericht op de zakelijke markt en beschikt over voldoende mogelijkheden. Ook voor thuis gebruik is de NAS zeer goed bruikbaar. De NAS heeft qua software veel mogelijkheden en uitbreidingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in