Review: Synology DS1513+

De Review

De DS1513+ heeft voldoende aansluitingen en voor een nas een relatief krachtige processor. De Synology NAS is vooral op software gebied zeer uitgebreid met de Synology DSM.  Synology heeft de DS1513+ opnieuw uitgerust met de Intel Atom dual core chip welke draait op twee cores van 2,13 Ghz. Het intern werkgeheugen bedraagt 2GB en is uitbreidbaar tot maximaal 4GB. Zoals op de vorige pagina’s beschreven beschikt de NAS van Synology over 5 bays waarmee je diverse RAID mogelijkheden kan creëren waaronder Raid 10 met een actieve spare hdd.

Aan de voorkant vind je de ruimte waar de vijf drive trays geplaatst kunnen worden. Aan de voorzijde ontbreken een aantal aansluitingen, zo is er geen directe USB poort aan de voorzijde. Wel is er aan de voorzijde van de NAS een power knop met verschillende status notificatie leds.

De techniek van de DS1513+ is gebaseerd op een passief gekoelde Intel Atom D2700, een 2,13 GHz processor die samenwerkt met 1 GB werkgeheugen. Vooral voor NAS systemen is een Intel Atom D2700 een zeer sterke en vooral energiezuinige processor. Aan de achterzijde zijn twee grote ventilatoren aanwezig m de harde schijven passief te koelen.  Via de DSM is het mogelijk om de ventilatoren te configureren. In de instellingen kan worden gekozen of de NAS zo stil mogelijk moet zijn, of dat de harde schijven zo koel mogelijk moeten worden gehouden.

Aansluitingen

Aan de achterzijde is de NAS ook voorzien van voldoende aansluitingen aanwezig  waaronder:

  • 4x Netwerk aansluiting
  • 2x USB 3.0 aansluiting
  • 4x USB 2.0 aansluiting
  • 2x Sata aansluiting
  • Stroom/ power aansluiting

Synology1

Software

Qua software mogelijkheden heeft de Synology een zeer groot en compleet aanbod. Synology staat bekend om de sterke en vooral krachtige DSM software, met de garantie op verdere updates en nieuwe functionaliteiten. Vrij recent heeft Synology de nieuwe DSM 5.0 uitgebracht na een lange betá periode van de DSM 5.0. DSM 5.0 heeft een compleet en vernieuwd design gekregen. Vooral grote iconen in het dashboard, diverse widgets en een responsive design voor smartphone, tablet en desktop. QuickConnect is ook een van de nieuwe functionaliteiten binnen DSM 5.0. Synology heeft haar QuickConnect-techniek om een NAS makkelijk toegankelijk te maken in DSM 5.0 verbeterd. Tijdens de installatie kan je direct een QuickConnect ID aanmaken. Een QuickConnect ID is een URL waarmee je de NAS makkelijk kan bereiken.

Het softwarebeheer in Package Center is ook op de schop gegaan. Zo kan de gebruiker bepaalde pakketten automatisch laten updaten, zo ben je er altijd zeker van dat je de laatste en vooral nieuwste update gebruikt van een DSM package. Meer informatie over de vernieuwde software functionaliteiten van de DSM 5.0 beta kan je lezen op pagina 5: Software.

Synology-1
Inlogpagina DSM 5.0

 

Synology-2
Dashboard/ widgets DSM 5
Synology-3
Configuratie scherm DSM 5
Synology-4
Menu scherm DSM 5

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de DS1513+ NAS:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Synology NAS
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Benchmark en prestatie’s
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
Mogelijkheden
Software
Prijs Kwaliteit
Installatiegemak
Bouwkwaliteit
Vorig artikelSamsung werkt aan smartwatch met belfunctie
Volgend artikelZo krijg je nog Windows XP updates tot 2019
review-synology-ds1513De Synology DS1513+ is voornamelijk gericht op de zakelijke markt en beschikt over voldoende mogelijkheden. Ook voor thuis gebruik is de NAS zeer goed bruikbaar. De NAS heeft qua software veel mogelijkheden en uitbreidingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in